"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinna Halduskohus tühistas Keskerakonnale tehtud ERJK ettekirjutuse (0)
29. jaanuar 2021
Dmitri Povilaitis

Tallinna Halduskohus rahuldas MTÜ Eesti Keskerakond kaebuse ja tühistas Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni 2019. aasta 8. aprilli ettekirjutuse, millega kohustati erakonda maksma OÜ Midfieldile ca miljon eurot aastatel 2009-2015 osutatud teenuste eest.  

Keskerakonna juhatuse liige Jaak Aab ütles, et Keskerakond leiab, et Midfieldi nõue ei ole tõendatud ning kohus sellega ka nõustus. “Nii komisjon kui ka kohus on kinnitanud, et kõik Midfieldi poolt esitatud arved ja erakonna poolt tellitud teenused aastatel 2009-2015 on erakonna poolt tasutud. Algusest peale on olnud meie seisukoht, et nõue ei ole tõendatud ja ettekirjutuse tegemisel arvestati vaid Midfieldi väiteid liiga väikese kasumi kohta,” selgitas Jaak Aab.

Keskerakonda esindavate Ellex Raidla vandeadvokaatide Toomas Vaheri ja Mailis Meieri sõnul on kohus tähelepanu juhtinud ERJK ettekirjutuses esinenud olulistele puudustele tegelike asjaolude väljaselgitamisel. “Komisjon ega eksperdid, kellele komisjon tugines, ei analüüsinud piisavalt kriitiliselt, milliseid kulusid Midfield väidetavalt kandis seoses Keskerakonna teenindamisega ja kas need on ettekirjutuse tegemisel õigesti arvesse võetud. Erakonnale tehtud ettekirjutus, mille kohus tühistas, tugineb väidetavalt teenimata jäänud kasumil, mida Midfield teenuse osutajana ja ERJK pidasid liiga väikeseks. Samas on endiselt lahendamata probleem, et komisjon ei ole tuvastanud, millist täiendavat teenust on Midfield osutanud ning seda olukorras, kus kõik Midfieldi väljastatud arved ja Keskerakonna tellitud tööd on aastate jooksul täies ulatuses tasutud,” selgitasid Toomas Vaher ja Mailis Meier.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.