"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laupäeval sõidetaval Viru maratonil täitub 35. toimumisaasta (0)
30. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Sel laupäeval oma 35. juubelit tähistav Viru maraton toimub küll erinevate piirangute tähe all, kuid nii korraldustiim kui ka suusasõbrad on maratoniks valmis.

„Maratoni korraldamine pakub hulgaliselt väljakutseid ja annab võimalusi kohtuda paljude vahvate inimestega, positiivseid emotsioone ja enamasti ka rahulolutunnet, et saime hakkama,” ütles Viru Maratoni peakorraldaja Evi Torm, kes on sportlikku talveüritust eest vedanud juba kümme aastat.

“Maratoni korraldame ikka terve tiimiga – tehnilise poole eest vastutab Urmas Rannamets, lisaks vabatahtlikud, rajameistrid, kohalikud aktivistid joogi- ja söögipunktides – kõik need tublid abilised, kes on aastatega väga armsaks saanud on kulda väärt,” kiitis Torm enda suurepärast tiimi

„Esimest korda korraldasin maratoni 2011. aastal ja see on siiamaani üks meeldejäävamaid päevi. Nimelt oli sel hommikul nii suur tuisk, et traktorid ei jaksanud teed lahti lükata ning sõidu algus lükkus tunni võrra edasi. Eks see kõik pakkus omamoodi närvipinget, aga lõpuks laabus kõik kenasti,” kirjeldas Torm, kes selle aasta maratoniks küll lumetormi ei oota, kuid mõnusa lumesaju vastu ei oleks tal midagi.

„Suusatamine on tõeline nauding, pakkudes rahu ja silmailu – kas saab veel paremat vaadet olla kui ilus lumine valge mets,” sõnas Torm, kelle lemmikud on lisaks kodustele Mõedaku radadele ka Otepää omad. „Sel aastal pole suusakilomeetreid veel palju kogunenud, aga mõned korrad olen siiski suuskadele saanud.”

Tormi sõnul on suusatamine talle meeldinud noorest peale, olles õppinud spordiklassis ning jätkanud oma spordiharrastusi tõsisemalt juba Otepääl treenides. Kuigi Torm tegeles suusatamisega tegelenud juba väikesest peale ja treeneri käe all, peab ta võimalikuks maratoniks ka omapäi ettevalmistusi teha.

„Treenimine on väga individuaalne, sõltub inimesest ja tema võimalustest. Sellega saab ka täiesti iseseisvalt hakkama, tuleb lihtsalt sobiv tempo valida ning peamine on nautida oma sõitu,” jagas Torm soovitusi.

Tema sõnul kujuneb kindlasti meeldejäävaks ka selleaastane maraton. Kui eelmisel aastal jäi maraton ära lumepuudusel, siis sel aastal oli ürituse toimumine küsimärgi all koroona pärast.

„Õnneks saime siiski loa 35. Viru maratoni piiranguid arvesse võttes pidada,“ sõnas Torm rõõmsalt, pannes osalejatele südamele, et kõik peaksid piirangutest hoolikalt kinni.

„Sel aastal Viru maratonile pealtvaatajaid ei lubata, samuti ei lubata koguneda toitlustusalal, lisaks tuleb järgida veel mitmeid reegleid, millega saab tutvuda Estoloppeti kodulehel,“ selgitas Torm ja lisas, et supp on osalejatele jätkuvalt garanteeritud ning hoolimata kõigest ollakse rõõmsad, et saab koos siiski sel laupäeval 35. Viru maratoni meeldejäävalt tähistada.

Viru maratoni start antakse sel laupäeval kell 11 Mõedakul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.