"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päevaga said liikluses vigastada kuus inimest (0)
30. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Reede tõi kaasa viis rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada kuus inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest ka 13 joobes sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kell 11.22 Tallinnas Paldiski maantee ja Moonalao tänava ristmikul, kus kesklinna poole liikunud ning foori taga seisma jäänud sõiduautole Peugeot Partner, mida juhtis 39-aastane mees, sõitis tagant otsa buss Scania, mida juhtis 41-aastane naine. Saadud löögist paiskus Peugeot otsa tema ees peatunud sõiduautole Saab, mida juhtis 75-aastane mees. Saab paiskus omakorda otsa tema ees olnud Peugeot 3008-le, mida juhtis 60-aastane naine. Peugeot paiskus otsa tema ees olnud Škoda Octaviale, mida juhtis 45-aastane mees. Peugeot Partneri juht ja temaga koos sõitnud 42-aastane naine toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kell 11.57 Tallinnas Tulika tänaval, kus 30-aastane mees tegi Subaru Levorgiga parempoolses sõidureas manöövri vasakule, et vältida otsasõitu ees peatunud sõidukile, ning sõitis otsa teed ületanud 61-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 13.12 paiku Jõgevamaal Jõgeva-Palamuse-Saare maantee 12. kilomeetril, kus 70-aastane mees kaotas kontrolli Volkswagen Multivani üle, sõitis vasakule poole teelt välja kraavi ja rullus üle katuse. Kiirabi toimetas autos viibinud 55-aastase naise Tartu Ülikooli Kliinikumi.

Neljas õnnetus juhtus kella 16.47 paiku Viljandi maakonnas Tartu – Viljandi – Kilingi-Nõmme maantee 62. kilomeetril, kus 59-aastane mees sõitis veoautoga Scania tagant otsa ees peatunud sõiduautole Peugeot Boxer, mida juhtis 29-aastane mees. Peugeot paiskus otsa tema ees peatunud sõiduautole Kia Sportage, mida juhtis 54-aastane mees. Kia paiskus vasakule poole kraavi ja Peugeot paremale poole kraavi. Peugeot juht toimetati Viljandi haiglasse.

Viies õnnetus juhtus kell 17.52 Järvamaal Türi linnas Viljandi tänaval, kus 39-aastane naine sõitis Hyundai i40-ga otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületanud 65-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest ka 13 joobes sõidukijuhti, kellest kaks juhti olid esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja 11 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.