"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tammsaare kirjanduspreemia saab Kristiina Ehin (0)
30. jaanuar 2021
Välisministeerium

Laupäeval vanas Albu vallamajas koos olnud Tammsaare-nimelise Järva valla kirjanduspreemia žürii otsustas anda tänavuse kirjanduspreemia Kristiina Ehinile mullu ilmunud luulekogu eest "Janu on kõikidel üks", vahendab ERR.

Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitšinski ütles ERR-ile, et valik tehti Ehina luulekogu kasuks seetõttu, et see käsitleb teemasid, mis on ka Tammsaarele väga olulised.

“Ehin kirjutab tänapäevaselt ja ühiskonnakriitiliselt ning teoses on teemad, mis kõnetavad nii vanemaid kui ka praeguseid põlvkondi,” lausus Velitšinski.

Ehin saab preemia kätte riigi aastapäeval Albu rahvamajas. Kaheksateistkümne teose seast valiti välja viis raamatut, mida žürii kõrgelt hindas. Need olid Ira Lemberi “Tütarlaps maalilt”, Vahur Afanasjevi “Õitsengu äärel”, Mihkel Muti “Mägrad hernes” ja Ain Küti “Kuldse medaljoni mõistatus”.

Velitšinski nentis, et maainimesed üldiselt kaasaegset luulet väga ei loe, küll aga klassikalisemaid autoreid, nagu Marie Under ja Mats Traat. Ta märkis, et raamatukogu külastajad eelistavad lihtsamaid raamatuid.

Koroonaviirus pole Velitšinski sõnul inimeste raamatukogude külastamist takistanud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.