"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaitseliit ja kaitsevägi meenutavad Paju lahingut (1)
31. jaanuar 2021
Kaitseväe Peastaap

Kaitseliitlased ja kaitseväelased meenutavad pühapäeval 102 aasta möödumist Paju lahingust. Kaitseliidu Valga maleva ja Kuperjanovi jalaväepataljoni esindajad osalesid pühapäeva hommikul Paju lahingu mälestustseremoonial Valgamaal Paju monumendi juures.

Paju lahing algas 1919. aasta 31. jaanuari keskpäeval, kui Kuperjanovi partisanide pataljon koos Soome vabatahtlikest koosneva Põhja Poegade rügemendiga ründas Paju mõisa, et avada tee Valga tagasivallutamiseks.

Mõisa kaitsnud Läti punaste küttide tugeva vastupanu kiuste õnnestus kuperjanovlastel Soome vabatahtlike toel tugipunkt vallutada, järgmisel päeval vabastasid Eesti üksused Valga Punaarmee käest.

Tegemist oli Vabadussõja ühe veriseima lahinguga.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lisna
31. jaan. 2021 19:04
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_kütiväed