"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Navalnõi ja liitlased kutsuvad pühapäeval taas meelt avaldama (3)
31. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Kremli kriitiku Aleksei Navalnõi liitlased valmistuvad pühapäeval korraldama uusi valitsusvastaseid meeleavaldusi, hoolimata võimude hoiatustest. Navalnõi liitlased on kutsunud korraldama uusi üleriigilisi meeleavaldusi, milles nõutakse opositsiooniliidri vanglast vabastamist.

Sel nädalal pandi märtsi lõpuni koduaresti mitu Navalnõi kaastöötajat, sealjuures advokaat Ljubov Sobol, samuti Navalnõi vend Oleg. Neid süüdistatakse koroonaviiruse piirangute rikkumises üleskutsetega tulla meelt avaldama.

Vene võimud on andnud mitu hoiatust meeleavaldustel osalemise eest, sealjuures ähvardatakse protestijaid kriminaalkaristusega.

Moskva politsei teatas ka seitsme metroojaama sulgemisest, samuti piiratakse jalakäijate liiklust kesklinnas.

Kõik selles regioonis asuvad restoranid ja poed suletakse ning ühistransport suunatakse ümber.

Politsei pidas Navalnõi kinni Moskva lennujaamas 17. jaanuaril, kui ta saabus Saksamaalt, kus ta oli ravil pärast mürgitamist Nõukogude Liidus loodud närvimürgiga.

Navalnõi peeti kinni seoses 2014. aasta tingimisi karistuse nõuete rikkumisega.

Moskvas korraldatakse meeleavaldus kava järgi Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) peakorteri ees. Navalnõi süüdistab FSB-d enda mürgitamises president Vladimir Putini käsul.

Võimud on nõudnud ka internetiplatvormidelt trahvide ähvardusel kustutada meeleavaldustele ärgitavaid postitusi.

Eelmisel laupäeval tulid meeleavaldajad tänavatele enam kui sajas linnas üle Venemaa.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
31. jaan. 2021 14:49
Noh ei saa sellest Navalnõist asja, lõpetage juba ometi see projekt ära või leidke siis vähemalt mõni teine inimestele natukenegi meelepärasem "opositsiooniliider". Isegi meie ühemehe tiimina riiki kukutanud Madisson suutis omal ajal Lihulasse rohkem rahvast kokku ajada ja kirgi üles kütta kui Navalnõi seda praegu 150 miljonilise elanikkonnaga Venemaal. Ei ole sellel taas Saksamaalt Venemaale hukatust tooma saadetud Lenini paroodial seal õiget tuge, poolehoidu, karismat nagu ka piisavalt mõistust nagu oma kurikuulsal sajandi tagusel eelkäijal, et sealne juba revolutsioonidest surmväsinud rahvas taas tuld võtaks.
flaam
31. jaan. 2021 11:40
https://eestinen.fi/2021/01/video-julm-arveteoiendamine-politsei-poolt-hollandis-naine-lennutati-veekahuriga-vastu-betoonseina/
ei mingeid sabashe
31. jaan. 2021 10:47
Kui mingid tegelased tahavad jalutada või korraldada rongikäike Venes siis keda huvitab tavaline vene värk isegi kui tegemist teisest rahvusest tüdrikute ja poiskadega. Muide nood säravad latsed igati harit, jõukad ja ponskid tõeline Lääne värk imetlusväärne Tel Avivi rand ju ootab. Kuid ei mingeid raudteekeelseid sabashe Vabaduse platsil ei mingeid teisest rahvusest tegelasi askeldama.