"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Paet: Venemaal on tänavatele tulnud mitte ainult Navalnõi toetajad (2)
31. jaanuar 2021
TASS/SCANPIX

Europarlamendi saadik Urmas Paet leiab, et venemaalaste kannatustekarikas on vaikselt hakanud üle ajama ja lisaks Navalnõi toetajatele on tänavatele tulnud ka repressioonide ja omavoli vastased.

“Järjest rohkematel Vene inimestel on saanud kõrini. Nii autoritaarsest poliitikast, kehvast sotsiaalsest ja majanduslikust olukorrast, võimu ülbusest ja repressioonidest oma inimeste vastu. Navalnõi vahistamine kodumaale jõudmisel sai piisaks, mis ajas karika üle,” teatas Paet. “Ja tänavatele on tulnud mitte ainult Navalnõi otsesed poliitilised toetajad, vaid ka need, kellele ei sobi poliitilised repressioonid, võimude omavoli ja kehv elatustase.”

“Vene režiimil on praeguses olukorras kaks võimalust – kas üritada meeleavaldusi jõuga maha suruda, inimesi veelgi vahistada ja hirmutada või astuda samm tagasi ja alustada opositsiooni ja ühiskonnaga dialoogi ja vabastada poliitilistel põhjustel vahistatud, enne kui on hilja ja see pole enam võimalik,” märkis Navalnõi. “Tänaste sündmuste pealt näib, et režiim on jätkuvalt valinud esimese variandi ehk ikka jõu kasutamise, repressioonid ja hirmutamise.”

“Ometi peaks olema selge, et teatud piirist alates see enam ei tööta ning protsessid muutuvad pöördumatuks. Praeguse võimu murenemise ja lagunemise protsessid. Sest järjest rohkemad Vene inimesed on enda jaoks valiku teinud. Nad tahavad elada teistsugusel Venemaal. Ja seetõttu tulevad nad välja ka isegi paari-kolmekümnekraadises külmas ning ei karda enam režiimi. See on võimas jõud, mida peatada on võimudel iga päevaga raskem. Eriti kui valitud on oma enda rahva vastu jõu kasutamise ja repressioonide tee,” nentis Paet ja lisas, et varem või hiljem lõpeb režiimi selline tegevus alati ühtemoodi.”

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

semm kommunistidega
1. veebr. 2021 08:28
Vähemalt Moskoovias olevat kriitikuil Berliini patsientidel juba ammu mingi semm kommunistidega. Kuid kui neid ülekandeid tänavailt vaadata siis tegu noorukite alaealistega igati ponks, rammus ja nett seltskond ei mingit nn viletsust ja nn vaesust. Vast noorte mäss või mäsu. Kuid kommunistidega neil kriitikuil või režiimi paljastajatel seos ilmselt teat koostöö on.
vot tak
31. jaan. 2021 19:55
https://eestinen.fi/2021/01/kuum-venemaal-on-taas-massilised-meeleavaldused-rahvas-skandeerib-ras-dva-tri-putin-uhadi-lisatud-video/