"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Venemaal on kinni peetud üle 2700 protestija (1)
31. jaanuar 2021
AFP / SCANPIX

Tuhanded inimesed tulid pühapäeval üle Venemaa tänavatele nõudma opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi vabastamist, vahistamisi jälgiva ühenduse OVD-Info andmetel on kinni peetud üle 2700 protestija.

Ainuüksi Vladivostokis peeti ühenduse andmetel kinni üle saja inimese.

Üks suuremaid meeleavaldusi leidis aset Novosibirskis, kus tuhanded inimesed marssisid läbi linna, skandeerides “Putin on varas!” 

Moskvas on võimud kehtestanud kesklinnas enneolematud julgeolekumeetmed, suletud on Kremli-lähedased metroojaamad, hõrendatud on ühistranspordiliiklust, restoranid ja kauplused on saanud käsu jääda suletuks.

Navalnõi meeskond kutsus algul inimesi pühapäeval meelt avaldama Moskva Lubjanka väljakul, kus asub FSB peakorter. Kuna politsei piiras väljaku sisse, kogunevad inimesed teisele kesklinna väljakule, kuhu samuti on saadetud politseijõud.

Moskvas, kus võimud sulgesid juurdepääsu südalinna, ja meeleavaldajad kogunesid eri paikadesse, on kinni peetud üle 500 inimese, Peterburis umbes 250. 

Vene siseministeerium edastas avalikkusele range hoiatuse meeleavaldustega mitte ühineda ning teatas, et osalejaile võidakse esitada süüdistus massirahutustes osalemises.

Möödunud nädalavahetuse protestide ajal võeti kinni ligi 4000 protestijat. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

on jõukust muudkui promeneeri
31. jaan. 2021 16:45
Mingid tegelased kiunuvad Venes näljarotid vatnikud puhvaikades - japside toode muide imporditud Venesse -näperdage veiks netti Moskoovia ja Piiter igati ponksid noored jõukad, rammusad, lustlikud guljaanie ja rongikäik. Õudne nälginud Mordor seega ja kõikjal asjapulgad oma otseülekannetega tänavail tõeline inimsööjate Moskoovia. Kuid asjast ilmselt sellised guljaanied võimaldavad võimu parteil, rahvuselt jurist erakonnal ja pahempoolseil rahvuslastel tunduvalt tõsta oma toetust ja Läänemeelsed näiteks Jabloko jääb Riigiduumast järjekordselt välja...Või kommunistid liituvad guljaaniega? Selline ettevalmistus valimisteks siis kampaania igati alanud.