"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Viru suusamaratonil osales üle 800 rahvaspordihuvilise (0)
31. jaanuar 2021
Korraldajad

Laupäeval toimunud Viru suusamaratoni kahel distantsil osales kokku hinnanguliselt enam kui 800 inimest, nende seas ka president Kersti Kaljulaid.

Mõedakul anti laupäeval kell start 35. Viru suusamaratonile, mis on ühtlasi 101. omasugune Estoloppeti sarjas. Pikema distantsi võidu võtsid Sander Linnus, Mart Všivtsev ja Siim Vinter. Naistest võidutses Tatjana Mannima. Lühema distantsi võitis Markus Faster ning naistest oli kiireim Karolina Kull.

Sander Linnus võitis maratoni ajaga 1:59:43. Teine koht Mart Všivtsev kaotas võitjale 30 sekundit ja kolmas Siim Vinter 42 sekundit. Kiireim naine finišis oli Tatjana Mannima ajaga 2:01:34, talle järgnes 9 minuti ja 52 sekundi pärast Eveli Saue ning 10 minuti ja 6 sekundi pärast Anette Kasemets. Pikale distantsile startis esialgsetel andmetel ligemale 600 osalejat.

Lühemale, 21-kilomeetriselt rajale startis üle 200 suusataja. Poolmaratoni M15-vanusegrupis jõudis esimesena finišisse Georgi Zhurba ajaga 1:20:23. Kiireim neiu oli Karoliina Kull, kes võitis ka vanusegrupis N15 ajaga 1:23:54.

Samuti võttis suusapeost osa president Kersti Kaljulaid, kes sõitis 42. kilomeetrist distantsi.

Suusamaratoni peakorraldaja Evi Torm oli õnnelik ilusa ilma ning lume- ja osalejaterohkuse üle. Koroonapiiranguid ja -reegleid jälgiti tema sõnul samas eeskujulikult.

“Kõik jäid rahule. Aitäh kõigile, kes osalesid,” ütles Torm ning lisas, et hea meel oli ka presidenti maratonil osalemas näha. “Tänud ka kõikidele suusapeo õnnestumisele õla alla pannud toetajatele ja vabatahtlikele. Suur kummardus läheb ka kõigile maaomanikele, kes lubavad oma maadel ikka suusapidu korraldada.”

Järgmine mõõduvõtt Estoloppeti sarjas on juba 22. Tamsalu–Neeruti suusamaraton, mis leiab aset 6. veebruaril Tamsalus. Vastavalt oma võimetele saavad osalejad valida 41- ja 21-kilomeetrise raja vahel. Start maratoni pikale distantsile antakse kell 11 ja lühemale kell 11.15.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.