"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Arstide ja ajakirjanike kutseliidud taunivad Irja Lutsari ründamist (0)
01. veebruar 2021
Mats Õun

"Meie tervishoiusüsteem on koroonakriisiga hakkama saanud suuresti tänu professor Lutsarilt ja teadusnõukojalt saadud tõenduspõhistele andmetele ja soovitustele," teatas arstide liidu esindaja. 

Eesti Arstide Liit ja Eesti Ajakirjanike Liit taunivad maski- ja vaktsiinivastaste rünnakuid professor Irja Lutsari vastu, vahendas BNS. 

Irja Lutsari avalik ründamine on alatu ja tekitab nördimust. Oma rumaluse demonstreerimine ei ole keelatud, küll aga inimeste solvamine ja ähvardamine.

Liidu esindaja teatel tunnustab ja toetab arstkond Irja Lutsarit. “Tema nõuanded valitsusele ja teave üldsusele on hindamatu väärtusega. Meie tervishoiusüsteem on koroonakriisiga hakkama saanud suuresti tänu professor Lutsarilt ja teadusnõukojalt saadud tõenduspõhistele andmetele ja soovitustele,” teatas liidu esindaja.

“Soovitame inimestel usaldada teadlasi ja arste ning meedial vähem võimendada uhhuu-teoreetikute sõnavõtte,” ütles arstide liidu president Jaan Sütt. Ta lisas, et arstide liit on valmis kolleeg Lutsarit igati aitama, vajadusel ka asjakohase õigusabi korraldama.

Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus mõistis hukka maski- ja vaktsiinivastaste ühe eestvedaja Andrei Vesterineni algatatud rünnakud Irja Lutsari vastu. “Meie hinnangul on jurist, õigusbüroo juhtivpartner Vesterinen kuritarvitanud teadlase usaldust, avaldades isikliku telefonivestluse Facebookis ja end läbipaistvaks meediaks nimetava Telegram.ee portaalis,” teatas ajakirjanike liidu esindaja. “EAL-i juhatus kaitseb igal võimalikul moel sõnavabadust, aga me oleme ka kindlal seisukohal, et vastutus käib sammu võrra vabadusest ees. Vaba ja sõltumatu ajakirjandus järgib oma tegevuses kindlaid reegleid ja eetikanorme, mille rikkumisega Telegram.ee järjekordselt tõestas oma selget kuuluvust ebaajakirjanduse hulka.”

Ajakirjanike liidu juhatus ühines ka Eesti Teaduste Akadeemia presidendi akadeemik Tarmo Soomere hinnanguga, et  taoline isiklik rünnak teadusnõukogu liikme vastu on kindel valik, mille eesmärk on diskrediteerida tippteadusliku lähenemist ja sel teel nurjata Eesti riigi kriisiga tegelemine. Meie hinnangul peavad selle juhtumi uurimisega tegelema põhjalikult õiguskaitseorganid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.