"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Avanes rahvusvähemuste pühapäevakoolide tegevustoetuse taotlusvoor (0)
01. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Haridus- ja noorteamet avas taotlusvooru  rahvusvähemuste pühapäevakoolidele alanud aastaks tegevustoetuste maksmiseks.

Taotlusvooru eesmärk on toetada eesti keelest erineva emakeelega laste emakeele ja kultuuri õpet. Seeläbi toetatakse laste ja noorte rahvuslikku identiteeti ning oma või esivanemate emakeele õpet.

Toetust saavad taotleda Eesti Hariduse Infosüsteemis registreeritud pühapäevakoolid, kes vastavalt kehtivale õppekavale viivad läbi tegevusi, mis on seotud emakeele, rahvuskultuuri ja ajaloo õppega. Õppetegevuse maht peab olema vähemalt 100 akadeemilist tundi aastas.

Pühapäevakooli õpilastest 80 protsenti peavad olema päritolult rahvuse esindajad, kelle kultuur ja keel on pühapäevakooli esitatud taotluse aluseks, või rääkima õpetatavat keelt ühe koduse keelena. Õpilaste vanus on vahemikus kolm kuni 18 aastat, õppetegevuses peab osalema vähemalt kümme õpilast.

Täidetud taotlusvorm tuleb hiljemalt 15. veebruar saata e-posti aadressile tatjana.baum-valgma@harno.ee. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.