"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Bussiliin number 73 hakkab esmaspäevast sõitma Kopli liinideni (0)
01. veebruar 2021
Mats Õun

"Kopli liinidele rajatav uuselamurajoon tähendab potentsiaalselt suuremat ühistranspordi kasutajaskonda, mis omakorda eeldab paremat bussiühendust. Lisaks transpordi korrastamisele on piirkonnas parandamisel ka linnaruum, mis tõstab sealse elukeskkonna atraktiivsust veelgi," ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Tallinna transpordiamet pikendab alates esmaspäevast bussiliini number 73 marsruuti Kopli ja Maleva tänava kaudu Sepa tänavani. Novikovi sõnul tingib bussiliini pikendamise vajaduse Põhja-Tallinna linnaosa jõudsalt kasvav elanikkond.

“Põhja-Tallinna elanike arv jätkab lähiaastatel kasvamist ja paratamatult muutub senisest olulisemaks ka liikuvuse küsimus,” märkis Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. “Loodan, et Tallinna tasuta ühistransport ning järkjärguline ühistranspordi ja kergliikluse võimaluste parandamine pakuvad alternatiive isiklike sõiduautode kasutamisele ning aitavad teha keskkonnasõbralikumaid valikuid.”

Kopli liinide, Sepa tänava ning Maleva tänava paremaks teenindamiseks tuuakse bussiliin Tööstuse tänavalt edasi mööda Kopli ja Maleva tänavat kuni Sepa tänavani. Seoses sellega lisatakse liinile 73 marsruudil Veerenni – Kopli liinid uued peatused: Maleva, Neeme ja Kopli liinid.

Tagasiteel kesklinna suunas hakkab bussiliini Maleva peatus olema olemasolevas peatuses, kus peatuvad ka bussiliinide 32, 33 ja 72 sõidukid. Maleva peatuses on hea ümberistumise võimalus trammidele 1 ja 2 ning kesklinnas Pärnu mnt piirkonnas on võimalik ümber istuda Pärnu mnt kaudu liikuvale ühistranspordile.

Bussiliini 73 kesklinnasuunalist senist liikumisteed muudetakse loogilisemaks, jättes ära Kopli tänava liinilõik Sitsi tänava ristmikust kuni Ristiku tänavani ja Erika tänava liinilõik Ristiku tänavast kuni Tööstuse tänavani. Bussiliin hakkab kulgema otse mööda Tööstuse tänavat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.