"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ilmateenistus prognoosib keskmisest külmemat veebruari (1)
01. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Ilmateenistus prognoosib keskmisest külmemat veebruari, mis toob kohati 20 miinuskraadi. 

Kuu esimestel päevadel lisandub madalrõhkkonna servast Eestisse veel lund ja valitseb väikeste külmakraadidega talveilm. Alates 4. veebruarist tugevneb Norra merel jõuliselt kõrgrõhuala, laieneb üle Skandinaavia ning selle serva mööda tungib põhjakaarest sisse arktiline külm. Sajupilved hõrenevad ja ilm muutub märksa külmemaks. Sisemaal langeb temperatuur alla -10 kraadi, selgema taeva korral -20 kraadi ümbrusse, päevased temperatuurid kõiguvad paari-kolme pügala ulatuses -10 kraadi ümber.

10. veebruari paiku suundub kõrgrõhkkond Briti saarte poole ja Venemaa madalrõhkkonnal on võimalus ühes lumepilvedega Läänemere äärde laieneda. Pilvisema taeva all tõmbub krõbedam külm paariks päevaks veidi tagasi, kuid seejärel kõrgrõhkkonna tugevnemisel ja taeva selgimisel langeb temperatuurifoon taas madalale.

Kuu keskpaigast alates vaheldub loodevoolus saabuv pehmem ja lumisem talveilm põhjavoolus saabuva kargema ilmaga. Veebruari viimasel kolmandikul domineerib tõenäoliselt pehme talveilm. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi.

Kuu keskmine õhutemperatuur tuleb normi lähedane või normist veidi madalam, kusjuures norm on -5,3 kuni -1,4 kraadi. Sademeid on normi piires või veidi vähem, kusjuures norm on 29-49 millimeetrit.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tähelepanek
6. veebr. 2021 17:05
Külmenemine tähendab tegelikult kliima soojenemist!