"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kinnisvara on koduks muuta sageli väga keeruline (1)
01. veebruar 2021
Albert Truuväärt

ETV2 näitab veebruaris nelja linnaruumist ja/või -keskkonnast ja selle muutumisest kõnelevat dokfilmi, mis panevad mõtlema, kuivõrd on muutunud vaade piltlikult öeldes oma tänavale, pingile ja puule.

Tegemist on laiemalt linnu puudutavate käsitlustega, mis puudutavad mingil kombel Eestitki. Nii näidatakse 2. veebruaril filmis “Elutud elamispinnad” kinnisvara muutumist fondide ja ärimeeste mängumaaks. Maailma kinnisvara koguväärtus ületab enam kui kahekordselt planeedi majanduse suuruse. Enam pole üürileandjatel ja kinnisvaraomanikel nägusid. Kortereid ei osteta elamiseks, vaid investeerimiseks. Ent teisalt pole kadunud ürgne soov kodu järele. Aga kas tavalisel keskmise palgaga inimesel on lootust seda rajada, kui pidevalt rändlev naabruskond ja kõrged hinnad seda ei soosi. 16. veebruaril näidatavas filmis aga vaadeldakse Hollandi jalgrattakultuuri, mida nad ise suurt kultuuriks ei pea, sest see on lihtsalt osa elust. Film, mis kõneleb New Yorgist, kutsub rohkem tavaümbruse suhtes silmi avama, sest seal leidub palju avastamisväärilist. Neljas film aga vaatab Amsterdami tänavakassi pilgu läbi. 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

ehitaja
1. veebr. 2021 21:16
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/riigikontroll-omavalitsused-ei-tohiks-ebaseaduslikku-ehitamist-taluda?id=67657469