"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kriisiaegne kätepesu ei korva spaade sulgemist (0)
01. veebruar 2021
Pixabay

Koroonakriis on toiminud tõhusa veesäästjana, kuigi võiks arvata, et inimeste tihenenud kätepesu ja ka haiglate suurenenud veevajaduse tõttu peaks veekulu hoopis tõusnud olema.

Tallinna Vee teatel oli ettevõtte käive mullu langenud 18,5%, 51,72 miljonile eurole. Puhaskasum on aga kukkunud pea 40%, 16,7 miljonile eurole. Languse taga on madalamad tariifid ja äriklientide koroonapiirangute tõttu langenud tarbimine. Lisaks mängib rolli see, et uusehitustega seotud kliendid ei telli enam nii palju uute torustike ehitamist. Ühtlasi võime saada aimu, kui tõhusad veekulutajad on meil ikkagi veelõbustuskeskused. Kuid isegi kriisieelne ehk heade aegade suurtarbimine on köömes selle kõrval, mis leidis aset 30 aastat tagasi. Tipphetkel, 1990. a suunati ühe päeva jooksul linna keskmiselt 220 000 m3 puhastatud järvevett. 2019. a ehk enne kriisi oli sama näitaja 66 000 m3. Kinni on pandud palju vett raiskavaid tööstusi, inimesed on hakanud vett kokku hoidma ja torustikest ei leki samuti suurt osa lihtsalt maasse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.