"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmmel tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Rahu kirikus (0)
01. veebruar 2021
Endel Apsalon

"Üle saja aasta tagasi toimunud Vabadussõja lahingud tunduvad praegusele põlvkonnale kauge minevik, kuid ei tasu unustada, et Eesti iseseisvus ja selle tunnustamine tuli läbi raske okupatsiooni paljude inimelude hinnaga," lausus Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. 

Homme kell 18 tähistatakse Nõmme Rahu kirikus (Võsu 5) 101. aasta möödumist Tartu rahulepingu sõlmimisest traditsioonilise mälestusteenistusega. Nõmme Rahu kirik on Tartu rahulepingu mälestuskirik.

Šillise sõnul ei saa Tartu rahu aastapäeva võtta iseenesestmõistetavana. “Üle saja aasta tagasi toimunud Vabadussõja lahingud tunduvad praegusele põlvkonnale kauge minevik, kuid ei tasu unustada, et Eesti iseseisvus ja selle tunnustamine tuli läbi raske okupatsiooni paljude inimelude hinnaga,” lausus Šillis. 

Rahu koguduse õpetaja Ove Sander ütles, et ligi sajand on Nõmme Rahu kirikus hoitud Tartu rahu elavana. “Tulgem ka nüüd, et meenutada Tartu rahu lepingu sünnilugu, mälestada vabaduse eest langenuid ja kõnelda rahust meie ühiskonnas, aga ka meie südames,” sõnas Sander. “Palvetagem, et meie maa ja rahvas, pere ja kodu oleks Jumala õnnistavates ja hoidvates kätes.” 

Nõmme linnaosa valitsus tuletab kõigile majaomanikele meelde, et 2. veebruar on ka lipupäev ja sel puhul võiksid meie rahvuslipud nii Nõmmel kui üle terve Eesti maju ehtida.

Siseruumis toimuval üritustel tuleb kanda maski ja hoida distantsi. Tule ainult täiesti tervena, et hoida ennast ja teisi!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.