"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita teel valmib üle 600 000 euro maksev tänavavalgustus (0)
01. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Pirita tee lõigul kunagise TV1 maja juurest kuni Pirita sillani saab energiasäästliku ja senisest tõhusama valgustustaristu. Rekonstrueerimistöödega ollakse lõpusirgel ja tööd lähevad maksma üle 600 000 euro.

“Pirita tee tänavavalgustuse rekonstrueerimise käigus vahetati valgustid nüüdisaegsete energiat säästvate leedvalgustite vastu, demonteeriti amortiseerunud betoonmastid ja nende asemele püstitati metallmastid ning uuendati välisvalgustusvõrgu kaabeldust,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta lisas, et töö eesmärk on suurendada liiklejate turvalisust ja säästa energiat.

“Pirita tee on üks linna peamagistraalidest ja selle valgustuse ajakohastamine suurendab kõigi liiklejate liikumisturvalisust. Sealjuures on väga oluline, et suureneb ka jalakäijate ohutus, sest kõik ülekäigurajad lauluväljaku juurest kuni Pirita sillani on saanud uue tõhusama valgustuse,” märkis Liinat. Tänu energiatõhusamatele leedvalgustitele väheneb välisvalgustuse energiatarve ning see omakorda tähendab linnale ka rahalist kokkuhoidu.

Pirita tee tänavavalgustus on rekonstrueeritud 2,5-kilomeetri pikkusel lõigul alates Pirita tee 12 kuni Pirita sillani ja seda nii suunal Kesklinn–Pirita kui ka Pirita–Kesklinn. Töödega alustati möödunud aasta sügisel ja ollakse nüüd lõpusirgel. Töövõtja AS Elektritsentrum plaanib alanud nädala lõpuks töödega valmis saada. “Praegu on ehitajal käsil viimased tööd Pirita silla juures. Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaks uus valgustus Pirita teel põlema süttima kolmapäeva õhtuks, ning siis jääb teha veel katendite taastamistöid,” vahendas linnaosavanem. Ta lisas, et haljastustööd teeb ehitaja kevadel – aprillis, mai algul, kui ilmastikuolud lubavad.

Pirita tee tänavavalgustuse rekonstrueerimistööde lepinguline tähtaeg on märts 2021. Tööde lepinguline maksumus on 619 353 eurot. Töö on tellinud Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet, ehitustöid teeb AS Elektritsentrum.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.