"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused Tallinnas ja Harjumaal (0)
01. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 128 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine, 39 varavastast kuritegu, sh 26 vargust. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest. 

Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 38, narkojoobes sõidukijuhte kolm. Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu, lisaks tuvastati kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

31. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval ründas 18-aastane mees noaga 34-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

 

31. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Majaka tänaval toimus kaklus, mille käigus 21-aastane mees lõi noaga 35-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu raskes seisus haiglasse. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Virmalise tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 38-aastase naise ja 33-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

29. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel korteris lõi alkoholijoobes 34-aastane mees talle tuttavat 45-aastast naist. Kiirabi kontrollis naise vigastused ja politseinikud pidasid mehe kinni.

29. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Anni tänaval korteris ründas alkoholijoobes 30-aastane mees oma 30-aastast elukaaslast. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Võru tänaval asuvas korteris, kus 23-aastane mees läks kallale 25-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Tüli mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Kivimurru tänaval asuvas korteris, mille käigus läks 67-aastane mees kallale ja tekitas valu ning kehavigastusi 74-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

30. jaanuaril teatati peretülist Pelguranna tänaval asuvas korteris, mille käigus tekitas 43-aastane mees valu ja kehavigastusi 30-aastasele naisele. Juhtunu täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

30. jaanuaril teatati politseile kallaletungist J. Koorti tänaval, kus 44-aastane naine tekitas valu ja kehavigastusi 57-aastasele naisele.

30. jaanuaril teatati politseile peretülist Pirita linnaosas asuvas eramus, mille käigus läks 31-aastane mees kallale ning tekitas valu ja kehavigastusi 24-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

 

31. jaanuaril teatati, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tõmbas 35-aastane mees oma elukaaslast, 22-aastast naist juustest. Politseinikud pidasid mehe kinni.

31. jaanuaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel korteris tekkis kaklus 49-aastase mehe ja talle tuttava 22-aastase mehe vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

29. jaanuaril teatati, et Põhja-Tallinnas Paljassaare teel on lõhutud laoruumi ukselukk ning varastatud kahvelkäru. Kahju kuni 800 eurot.

Ähvardamine

30. jaanuaril teatati politseile vahejuhtumist Maardus, mille käigus tekitas 40-aastane mees hirmu 34-aastases mehes, ähvardades teda puidust mõõgalaadse esemega. Ähvardaja peeti kinni.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. jaanuaril teatati, et Anija vallas korteris lõi 50-aastane mees oma elukaaslast, 49-aastast naist. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed. Politseinikud pidasid mehe kinni.

31. jaanuaril teatati, et Maardus lõi 43-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist näkku. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

30. jaanuaril teatati politseile sissemurdmisest Viimsi vallas Rohuneeme teel asuvasse toitlustusasutusse, kus akna lõhkumise teel siseneti hoonesse ja varastati raha. Kahjusumma on täpsustamisel, juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

30. jaanuaril teatati politseile sissemurdmisest Viimsi vallas asuvasse kauplusesse, kust varastati erinevaid tööriistu. Kahjusumma on täpsustamisel, juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Juhtum piiril

29. jaanuaril teatati politseile kella vargusest lennujaamas. Asjaolude uurimisel selgus, et 1978. aastal sündinud Eesti kodanik oli maha pillanud oma nutikella, mille järgmine reisija, 1959. aastal sündinud Poola kodanik tasku pistis. Omanik hakkas oma nutikella otsima ning kuna see tegi leidja taskus häält, otsustas too sellest vabaneda, pannes selle lillepotti. Lennujaama julgestuskontrolli abiga leiti kell ja tagastati omanikule. Meestega suheldi ja kella omanikul soovitati soovi korral teha avaldus politsei veebilehel. Mõlemad isikud lahkusid lennuga Varssavisse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.