"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
President kutsus tagasi suursaadiku Ameerika Ühendriikides (0)
01. veebruar 2021
SCANPIX

President Kersti Kaljulaid kutsus tagasi Jonatan Vseviovi, Eesti suursaadiku Ameerika Ühendriikides ja Mehhiko Ühendriikides. Vseviov asub 8. veebruaril tööle välisministeeriumi kantslerina.

Eesti uueks suursaadikuks Ameerika Ühendriikides võib saada praegune kaitseministeeriumi kantsler Kristjan Prikk.

Vseviov töötas aastatel 2016-2018 kaitseministeeriumi kantslerina, 2018. aasta augustis asus ta tööle Eesti suursaadikuna Ameerika Ühendriikides.

Prikk on töötanud kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina, juhtinud kaitseministeeriumis rahvusvahelist koostööd ning olnud riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektor. Aastatel 2010–2013 töötas Prikk Eesti saatkonnas Washingtonis kaitsenõunikuna. Alates 2017. aasta juulist jätkas ta kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina, alates 17. augustist 2018 on ta olnud sama ministeeriumi kantsler.

Aastatel 2010-2013 töötas Prikk Eesti USA-saatkonnas kaitsenõunikuna ning 2007-2010 kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonna juhatajana.

Enne kaitseministeeriumi tööle asumist töötas Prikk välisministeeriumi julgeolekupoliitika ja relvastuskontrolli büroos, Eesti saatkonnas Washingtonis kaubandus- ja majandusküsimuste diplomaadina ning välisministeeriumis väliskaubandus- ja WTO eksperdina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.