"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
STRANDBERG: Lume ja jääga võiks võidelda rohkem roboteid (0)
01. veebruar 2021
Mats Õun

"On ju meil tehnoloogiline kuldajastu, kus teedel kõikvõimalikud iseliikuvad masinad, nt pakirobotid. Navigeerimistehnika on universaalne, selle pealt saaks teenusroboteid õpetada kõnniteidki puhastama," rääkis materjaliteadlane ja karikaturist Marek Strandberg.

“Meie maja akna tagant läheb mööda linnatee, kuid mõnikord tuleb sealtki lund lükata. Kõnniteedelt on paksemat lund visata päris vaevaline, eriti kui seda tuleb teha kiiresti kellaaja peale,” lisas Strandberg, et laiemas plaanis oleks väga hea, kui heakorda hoiaks rohkem roboteid.

“On ju meil tehnoloogiline kuldajastu, kus teedel kõikvõimalikud iseliikuvad masinad, nt pakirobotid. Navigeerimistehnika on universaalne, selle pealt saaks teenusroboteid õpetada kõnniteidki puhastama. Lapimaal aga liigutakse talvel paksu lumega teedel ohutult sel moel, et igaühel on saapataldade all naelad,” tõi ta näiteks.

“Üks võimalus kukkumisi vältida on muutagi sellised naelsaapad libedal ajal kohustuslikuks, analoogselt helkuritega pimedal ajal,” märkis Strandberg. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.