"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Teise samba rahast saavad osa automüüjad (0)
01. veebruar 2021
Rene Suurkaev

Uuringu järgi plaanivad eestlased osta ligi kaks korda kallimaid autosid kui lätlased ja leedulased.

Seega võivad teisest sambast välja võetavate summade üle tõenäoliselt kõige enam rõõmu tunda autokaupmehed. Järgmise kahe aasta jooksul plaanib endale uue auto osta 29% eestlastest ning suur osa neist kavatseb kulutada selleks 10 000-
30 000 eurot. Läti ja Leedu inimesed eelistavad aga eestlastest kaks korda odavamaid sõidukeid, selgus Citadele panga uuringust. Selle taustal võib omakorda järeldada, et meie naabrid on vähemalt autode osas märksa enam tavaliste eurooplaste moodi kui meie. Nad näevad sõidukis ikkagi tarbeeset, mille peale ei tasuks liialt kulutada. Kui väita, et Eesti autopark on vana ja selle ees ootav uuenemine igati teretulnud, siis see paistab tänavapildis ikkagi silma järjest suurema arvu džiipide kaudu. Nõnda nagu ka too uuring kaudselt kinnitab. Olukord näib seda jampslikum, et mida enam investeerivad riik ja omavalitsused teedesse ja mida siledamaks need muutuvad, seda rohkem soetatakse linna- või nn pärismaastureid. Seda ka inimeste poolt, kes “väljuvad” asfaldilt väga harva.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.