"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Algas registreerumine konkursile "Tallinna Talent" (0)
01. veebruar 2021

"See mõte tekkis juba päris ammu, et Tallinnas võiks olla selline konkurss, mis on mõeldud pealinna õpilastele, et anda andekatele muusika õppuritele lisamotivatsiooni. Võitjad saavad ühekordse stipendiumi, mis võimaldab osaleda lisaks muudel konkurssidel," selgitas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart.

Registreerimisankeeti saab alates tänasest täita ja seda peaks tegema  õpilase juhendajal või õppeasutuse esindajal ning ankeedi esitamise lõpptähtaeg on 20. veebruar 2021. Zürii liikmed peavad linna algatust tõsiselt õnnestunud mõtteks

“Au ja kiitus initsiaatorile, idee autorile ja patroonile, Mihhail Kõlvartile. See oli täiesti üllatus, sest sellist asja pole enne tehtud, see on väga vinge,” lausus muusika pedagoog ja źürii liige Lydia Rahula.

“Üle maailma, globaalselt, on see probleem, et inimesed ei õpi enam muusikat, nad on selle juurest nagu võõrutatud. Eesti näib olevat veel viimane paik, kus muusika õppimine on veel au sees, kuigi ma näen väikest languse tendentsi, aga siiski “Klassika tähed” ja sellised suured ettevõtmised on seda palju propageerinud noorte hulgas,” ütles dirigent ja źürii liige Anu Tali.

Ent, kuidas źürii liikmed need kõige andekamad kavatsevad välja selgitada, mis on see salapärane miski, mis peab noores muusika õppuris olemas olema?

“Ma usun, et inimese anne paistab ikkagi välja, kuskilt midagi särab. Vahel on inimese oleks juba selline, et tuleb lavale ja sa märkad teda kohe. Siis vahepeal ei pruugi ehk kohe märgatagi, aga tal on siiski see miski, sisu ja tal muusika lausa voolab sees,” arvas pianist ja źürii liige Johan Randvere.

Juba 23.mail loodetakse korraldada konkursi suur lõpukontsert ja auhinna stipendiumid üle anda. Kuni kahtkümmet parimat konkursil osalejat pärjatakse 1000-eurose ühekordse stipendiumiga, et nad saaksid oma võimekust edasi arendada.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.