"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinn autasustas noorte suuri tegusid (0)
01. veebruar 2021

"Hirmul on suure silmad. Karta ei tohi! Kui sellist tööd teha, siis tuleb ikkagi julgelt kohe aitama minna,“ ütles Oskar Raudne. Tallinna aasta nooreks vabatahtlikuks sai 18-aastane Vanalinna Hariduskolleegiumi õpilane Oskar Raudne, kes kevadise eriolukorra ajal töötas vabatahtlikuna kuu aega Saaremaa haigla koroonaosakonnas.

Sel nädalal toimunud jaotati kätte konkursi Suured teod 2020″ auhinnad.  Tunnustati Tallinna noori, kes on midagi suurt ära teinud.

Oskari soov on saada arstiks ning enne vabatahtlikuks asumist läbis ta Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli valikaineid.

Kuu aega kodust ja perest eemal ei olnud aga lihtne. Samal ajal, kui paralleelselt oli vaja ka jätkata koolis õppimisega oli Oskari igapäev patsientide kannatused ja hirmud ning pikad vahetused kaitseülikonnas.

Töö oli kontimurdev

“See oli raske. Mina olen noor inimene, aga seal oli teisigi, kes olid vanemad ja kelle jaoks oli see raskem. Muidu see töö oli seal üldiselt väga raske. See oli kontimurdev,“ lisas Oskar.

Noored, kes aga ei tea, kuidas vaba aega õigesti rakendada – neid tihti suunab noorsootöötaja. Tallinna aasta noorsootöötaja tiitli võitis tänavu Lasnamäe noortekeskuse peaspetsialist Maria Kazlovskaja.

“Kõige tähtsam ongi see, et meie anname noortele võimaluse nende ideid realiseerida ja kui nende ideed sünnivad ja näevad reaalsust, siis see lööb mu silmad särama,“ ütles Maria Kazlovskaya.

Maria paistis silma sellega, et on viimasel aastal korraldanud Lasnamäe noortele mitmeid üritusi, mis on kohale kutsunud palju kohalikke noori.

“Meil on Raadiku noorte staap ja see on Raadikul elavatele noortele. Neile korraldame seal erinevaid tegevusi. Näiteks, kui tegime tänavategevusi, siis toimus erinevaid üritusi, töötubasid ja mänge,“ tõi Maria näiteid.

Noored saavad tunnustuse ja täheleapanu

“Kõik on väga tublid ja siis nende seast leida võitjaid on äärmiselt keeruline,“ sõnas Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Teisest küljest linna jaoks on suur au ja uhkus selle üle, et meil on nii tublid noorsootöötjad, noored ja organisatsioonid –  ja neid on päris palju. Siinkohal ma arvan, et ongi kõige tähtsam tähelepanu, mis noored tänu sellele konkursile saavad.“

Tallinna Noorte suured teod tiitli võitsid noored koolilapsed, kes täiesti omal algatusel lõid klubi Youth English Club, mis saab kaks korda kuus kokku ja üheskoos harjutatakse inglise keelt ning leitakse uusi sõpru.

“Me oleme väga uhked, et saime selle auhinna ja tahame ka teha meie Youth Englis Clubi suuremaks. Idee on ühendada palju eesti ja vene rahvusest noori nii et kõik saaksime kokku,“ ütles klubi üks asutaja Andrei.  

“Siin nad saavad praktiseerida mitte ainult inglise keelt vaid vene keelt ja eesti keelt ja võib-olla ka teisi keeli, sest noored, kes käivad selles organisatsioonis on erineva emakeelega – see kõik aitab kaasa lõimumispotsessile,“ lisas Belobrovtsev.

Kokku esitati konkursile “Suured teod 2020” 55 nominenti viies kategoorias.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.