"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaitseväes alustas teenistust üle 400 talvise kutse ajateenija (0)
02. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Sel nädalal alustas kaitseväe erinevates väeosades 11 kuu pikkust riigikaitselist väljaõpet üle 400 talvise kutse ajateenija.

Viru jalaväepataljonis alustas teenistust üle 130 sõduri, kellest koolitatakse nooremallohvitserid ja autojuhid erinevatele 1. jalaväebrigaadi üksustele.

“Talvine kutse on ehk kõige olulisem kutse, sest nende sõdurite väljaõppest ja teotahtest sõltub kui häid sõdureid me õpetame suvel ja sügisel teenistusse tulevatest kutsealustest,” ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga ja lisas, et seetõttu erineb mõnevõrra ka talvise kutse väljaõpe. “Lisaks sellele, et nad saavad sõjalise juhtimise baasõpet, anname me neile ka süvendatult õpetamise koolitust, et nad oskaksid võimalikult hästi tulevikus oma nooremaid kamraade aidata vajalikke teadmiste kinnistamisel.”

Sõjaväepolitsei Vahipataljonis asus teenistusse ligi 130 ning mereväes ligi 30 kutsealust. 2. jalaväebrigaadis alustas väljaõpet üle 40 ning toetuse väejuhatuse logistikapataljonis ligi 30 sõdurit. Küberväejuhatuses alustas teenistust üle 40 sõduri, kelle väljaõpe toimub sel aastal esmakordselt kaitseväe Ämari linnakus.

Kokku kutsub kaitseressursside amet ajateenistusse kolmel korral aastas: veebruaris ja juulis, kui üheteistkümnekuulise ajateenistuse käigus õpetatakse välja reservüksuste juhtivkoosseis ja autojuhid ning oktoobris, kui kaheksaks kuuks kutsutakse ajateenistusse tulevaste reservüksuste rivikoosseis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.