"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo: Mustamäel segavad seisvad sõidukid lumekoristust (1)
02. veebruar 2021
Albert Truuväärt

„Mustamäel on probleemiks lumekoristusele ette jäävad sõidukid, millel puudub tehnoülevaatus ja liikluskindlustus. Täna sain  Ehitajate tee ühe korteriühistu käest avalduse viie sellise sõiduki kohta," rääkis mupo Mustamäe piirkonna peainspektor Pilvi Mets

Kui Kristiine linnaosa mupo piirkondlikke inspektoreid rõõmustasid täna paljud tänavatele lund lükkama tulnud tublid inimesed, siis Mustamäe inspektorid olid pärast ringkäiku päris murelikud ja seda eeskätt lumekoristust takistavate sõidukite pärast:

“Näitena – ühel sellisel autol oli viimane tehnoülevaatus lõppenud juba 2011 aasta juunis. Ka Vilde teel seisab neli sellist sõidukit. Kui pannakse välja teade, et tullakse lund lükkama, siis need sõidukid paigalt ei liigu ja lund sealt koristada ei saa,“ ütles Mets.

Kuna tegemist ei ole otseselt romusõidukitega, siis puudub tema sõnul seaduslik alus nõuda nende linna maalt teisaldamist. „Me saame sõidukiomanikele vaid selgitustööd teha, kuid tavaliselt on neil kõigil mitu põhjendust, miks neid seal hoidma peab ja ära viia ei ole võimalik. Muidugi on praeguse kodukontorite ajal majade juures päeval tavapärasest rohkem sõidukeid, kuid neid on vähemalt võimalik ümber parkida, kui vajadus tekib“.

Metsa sõnul eemaldati Mustamäelt kokku 175 romu ja seeläbi vabanes 175 hinnalist parkimiskohta, kuid seisma jäänud sõidukeid on alles veel väga palju. „Koputame kodanike südametunnistusele, et parkimiskohti vajame me eelkõige nendele sõidukitele, millega igapäevaselt sõidetakse“.

Samalaadsed lumekoristust segavate autode probleemid kimbutavad paraku pea kõiki linnaosi, kuid eeskätt magalarajoone Lasnamäed, Mustamäed ja Haaberstit. Seetõttu palub mupo veelkord tõsiselt kaaluda oma uinuva auto äraviimist. “Auto lammutusse viimine ei maksa midagi, pigem võib mõne euro teenida. Samas saab alati teha mupole volituse ja kogu edasise korraldusprotsessi võtame enda peale!”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tähelepanek
7. veebr. 2021 09:41
Autoomanikel ei ole üldjuhul lumelabidat ja muid talviseid abivahendeid nii autos kui ka kuuris. Lumi pühitakse autolt maha ka kõnniteele.