"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Tallinnas tähistatakse Tartu rahulepingu aastapäeva (1)
02. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Täna, 2.veebruaril, Tartu rahulepingu aastapäeval kell 9 pidas Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid Suur-Patarei 18 maja juures päevakohase kõne ja luges katkendi admiral Johan Pitka mälestusteraamatust. Kell 17 süüdatakse küünlad ja toimub õigeusu jumalateenistus Kopli kalmistupargis meenutamaks Vabadussõjas osalenud Loodearmee sõjaväelasi.

“Üks eredamaid isikuid Vabadussõjas oli kindlasti admiral Johan Pitka, kes tegi palju Kaitseliidu ja Eesti mereväe rajamiseks,” ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid. Linnaosavanem lisas, et Eesti merejõudude looja ja juhataja Vabadussõjas elas ja tegutses just Põhja-Tallinnas, Kalamajas.

Suurmehele mõeldi ka tänavusel Tartu rahulepingu aastapäeva üritusel, mis sündis koostöös Põhja-Tallinna Valitsuse ja Kalamaja muuseumiga: kell 9 hommikul koguneti Suur-Patarei 18 maja juurde, kus omal ajal elas Johan Pitka. Linnaosavanem Peeter Järvelaid pidas seal päevakohase kõne ning luges ka väikese katkendi Pitka mälestusteraamatust.

Kell 17 aga süüdatakse küünlad ja toimub õigeusu jumalateenistus Kopli kalmistupargis meenutamaks Vabadussõjas osalenud Loodearmee sõjaväelasi.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

loodearmeelaste hävitamine
2. veebr. 2021 10:47
Tegelased teat respekt ajaloo suhtes Tartu rahu tähendas nn loodearmeelaste utiliseerimist antud üksus likvideeriti ja suur osa suretati osa siis Jaanilinnas, osa Narvas ja osa Tallinn-Koplis. Eesti mingeid nn loodearmeelasi oma riigi pinnal ei vajanud ja igati arusaadavatel põhjustel tegu äärmiselt vaenulikult meelestatud tegelastega iseseisva Eesti suhtes. Inimlikult loomulikult loodearmeelaste mälestamine on mõistatav kuid kas selleks just 2. veebruar...