"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Soome ringmajandusettevõte Swappie kavatseb Eestisse luua 200 töökohta (0)
02. veebruar 2021
Mats Õun

Soome ringmajandusettevõte Swappie alustas Eestis tegevust ning plaanib sel aastal Eestisse luua ligikaudu 200 uut töökohta.

Telefonide uuskasutusega tegelev Swappie ostab kokku, kontrollib, vajadusel parandab ja müüb nutiseadmeid, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), mille välisinvesteeringute keskus toetas ettevõtte Eesti turule sisenemist, vahendab BNS. 

EAS-i teatel plaanib Swappie Tallinnas laieneda nii kiiresti kui võimalik. Sel aastal on ettevõttel kavas palgata 200 inimest, aastaks 2022 soovitakse tööd pakkuda ligi 400 töötajale. Tallinna tehase kasvades kavatseb Swappie kasutada automatiseerimist.

Praegu pakub Swappie Helsingis tööd ligikaudu 400 inimesele 47 riigist, kellest enamik tegeleb seadmete hooldusega. Ettevõttel on plaanis laieneda ka Helsingis. Praegu tegeleb ettevõte peamiselt iPhone’ide paranduse ja müügiga, tulevikus on plaanis hakata taastama ka teisi elektroonikaseadmeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.