"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Tiit Terik osales Tartu rahu aastapäeva mälestushetkel Poska ausamba juures (0)
02. veebruar 2021
Mats Õun

Täna, 2. veebruaril on Tartu rahulepingu sõlmimise 101. aastapäev. Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik osales Tartu rahu aastapäeva mälestushetkel Jaan Poska ausamba juures Kadriorus.

“101 aastat tagasi pandi Tartus rahulepingu allakirjutamisega punkt Vabadussõjale ning avanes võimalus kaks aastat varem välja kuulutatud riiki üles ehitama hakata. Rahulepingu peaarhitekt oli Jaan Poska, kes oli 20. sajandi alguses tihedalt seotud ka Tallinna linnajuhtimisega,” sõnas Terik.

Vaata galeriid (31)

“Jaan Poska oli aastatel 1905-1909 esimene eestlasest Tallinna linnavolikogu esimees, hiljem oli ta mõned aastad ametis ka Tallinna linnapeana. Tema kaasaegsed ja lähedased on kirjeldanud, et head diplomaadioskused ning laialdased juriidilised teadmised võimaldasid Poskal “volikogu oma käes hoida”. Eks tagantjärele ole ajaloosündmustele kergem hinnanguid anda või neis mingeid tähendusi leida, kuid usun, et tema tööl Tallinnas on oma osa ka nende sündmuste ahelas, mis kulmineerusid 1918. aastal Eesti Vabariigi loomise, sellele järgnenud Vabadussõja ja 1920. aastal Tartu rahulepingu sõlmimisega,” lisas linnavolikogu esimees.

Tartu rahu aastapäeva puhul korraldatakse täna Tallinnas mitmeid üritusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.