"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! MUPO: Koerte omanikud on lohakaks muutunud (0)
02. veebruar 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Suvel koristatakse oma lemmiku järelt palju paremini ja kiiremini. Praegu arvatakse, et küll külmub ära, haisema ei hakka, paneme lihtsalt lume peale. See probleem on suur just Mustamäel, aga ka Haaberstis ei saa kevadel järve ääres käia - kõik kohad on koerte väljaheiteid täis," ütles MUPO peainstruktor Pilvi Mets.

Mupo magalarajoonide inspektorite sõnul on piirkondade üldise heakorra jaoks praegu selgelt murekohaks koeraomanikud, kes oma lemmikute järelt väljaheiteid ei korista. Tundub, et lihtsam on jalaga lund peale lükata, kui üles korjata.

“Kõige parem olukord on hetkel Põhja-Tallinnas, kus alles sügisel viidi läbi kampaania “Koer rihma otsa!”. Selle käigus räägiti ka üldiselt looma pidamisest ja puhtuse hoidmisest. Siis väga palju kontrolliti loomapidajaid ja eks sellest on see ka tulnud, et seal on selgelt kogukonna tunne, inimesed hoiavad kokku ja siis tekibki kodutunne,” lausus Mets

Haaberstis, Kesklinnas, Nõmmel, Pirital ja Lasnamäel erilisi probleeme koerte pidajatega ei ole, üksikuid juhtumeid esineb alati, kommenteerisid piirkondlikud inspektorid. Kesklinna peainspektori Jaanus Kivi sõnul on probleemiks pigem Kadrioru pargis lahtiselt jooksvad koerad.

Põhja-Tallinna linnaosas on olukord võrreldes varasemate aastatega kardinaalselt positiivses suunas muutunud – lemmikute järelt koristatakse vägagi hoolsalt. “Ma arvan, et Põhja-Tallinna eelis on praegu see, et üha rohkem tekib asumi ja kogukonna tunne. Sealt see algab ja siin ju paljud ühe maja elanikud tunnevad oma naabreid, lisaks tutvuvad ja suhtlevad ka koeraomanikud omavahel tihedalt ning nii saavutataksegi kodukohas tunne, et see on minu kodu ja see on sinu kodu. Keegi ei taha ju oma kodus mustust, räpakust või midagi veel hullemat,” lausus Põhja-Tallinna linnaosa vanem Peeter Järvelaid

Siinkohal meeldetuletus koeraomanikele – vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirja järgi on loomapidajal keelatud võimaldada koeral või kassil reostada hoone üldkasutatavaid ruume või ühiskasutuses olevat territooriumi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.