"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirital algas lume väljavedu (0)
03. veebruar 2021

"Täna algas Pirital lume väljavedu, sest viimastel päevadel mahasadanud lume tõttu on tänavatelt kokkulükatud lumekuhjad juba nii kõrged, et osa ristmikel piiravad need nähtavust," tõdes Pirita linnaosavanem Tõnis Liinat.

Esmajärjekorras veetakse lund ära koolide ja lasteaedade juures asuvatelt ristmikelt.

“Täna algas Pirital lume väljavedu, sest viimastel päevadel mahasadanud lume tõttu on tänavatelt kokkulükatud lumekuhjad juba nii kõrged, et osa ristmikel piiravad need nähtavust,” tõdes Liinat. Ta lisas, et esmajärjekorras vähendatakse lumehunnikuid koolide ja lasteaedade juures asuvatel tänavatel ning ristmikel. Nii peaks märgatavalt vähenema lumemäed Pirita majandusgümnaasiumi ja Merivälja kooli ning lasteaedade juures. 

“Esimesed koormad lund veeti ära pärastlõunal Supluse puiesteelt. Seda tänavat mööda liigub palju lapsi Pirita majandusgümnaasiumi. Teepervele lükatud lumevaaludel on kohati kõrgust aga sedavõrd palju, et laste vaateväli on üsna kasin,” tunnistas linnaosavanem. Kõrgeid lumehunnikuid leidub ka Merivälja kooli juures. “Millistelt tänavatelt lund välja vedada, edastab hooldustööde lepingupartnerile linnaosavalitsus. Praegu on prioriteet haridusasutuste ümbrus, eriti ristmikud,” selgitas Liinat. Ta lisas, et lumeveole mahulist piirmäära ette antud ei ole. “Tuleb jälgida ilmastikutingimusi ja läheneda ratsionaalselt ning üle vaadata kriitilisemad kohad. Esmatähtis on tagada ohutu liiklemine,” lisas ta. 

Pirita linnaosa hooldustööde lepingupartner on Eesti Keskkonnateenused AS. Iga päev peaks sõiduteid puhastama kolm sahka ja üks sahk puhastama kõnniteid. Lisaks peaks väljas olema käsitööbrigaad ning vajadusel abiks veel maastur-sahk. Lume- ja libedustõrjet tehakse ööpäev läbi. 

Linnaosavanem tuletas meelde, et Tallinna heakorraeeskirja kohaselt on kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee lumest ja jääst puhastamine ning libedustõrje kinnistu või ehitise omaniku korraldada. Libedustõrjeks võib kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm. Pirita innaosavalitsus omalt poolt jagab korteriühistutele, eramajade ja kinnistute omanikele tasuta graniitkillustikku ning selle kohta saab infot linnaosavalitsustest.

Heakorratöödega seotud probleemidest saavad Pirita elanikud teada anda heakorratööde lingi kaudu Pirita kodulehel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.