"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna lennujaama reisijate arv langes jaanuaris 87 protsenti (0)
03. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Jaanuaris läbis Tallinna lennujaama 27 503 reisijat, mida oli 87 protsenti vähem kui aasta tagasi samal kuul. "Jaanuar tõi jätkuva viiruse leviku ja sellest tingitud madala nõudluse tõttu kaasa mitmete liinide sulgemise – Brüssel, Milano, Oslo ja Paphos – ja mitmetel liinidel sageduste vähenemise," ütles Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe. 

Samas lennufirmadega läbirääkimisi pidades on Pärgmäe sõnul näha jätkuvalt väga suurt huvi ja soovi liinid võimalikult kiiresti avada. “Siiski tuleb siinjuures arvestada üleüldist epidemioloogilist olukorda Euroopas ning eri riikide kehtestatud nõudeid ja piiranguid. Sarnaselt varasematele aastatele prognoosime täna, et lennunduse elavnemine saab toimuma aprillis, kui minnakse üle suvisele lennuplaanile,” märkis ta.

Jaanuaris avaldas Airport Council International neljanda kvartali lennujaama teeninduskvaliteedi reisijaküsitluse tulemused. “Hea meel on tõdeda, et veidi rohkem kui 86 protsenti reisijatest oli rahul Tallinna lennujaama poolt rakendatud ohutusmeetmetega,” märkis Pärgmäe.

Kokku toimus jaanuaris 1189 lendu. Lennufirmadest suurima turuosaga oli jätkuvalt Air Baltic, kes teenindas 28 protsenti kõikidest reisijatest. Kõige rohkem reisijaid lendas Frankfurdi, Helsingi ja Riia liinidel. Lendude keskmine täituvus oli 38 protsenti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.