"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Valitsus saadab poleemikat tekitanud nimeseaduse ministeeriumisse tagasi (0)
03. veebruar 2021
Pixabay

Riigisekretär allkirjastas teisipäeval resolutsiooni, millega lõpetab nimeseaduse eelnõu ettevalmistamise.

Nimeseadus on tekitanud ühiskonnas palju elevust. Näiteks oli ministeeriumi plaan, et uue perekonnanime soovijad võiksid ise endale nime välja mõelda, et mitmekesistada Eesti perekonnanimede valikut. Koos elavad samasoolised paarid aga üksteise perekonnanime võtta ei võiks, lastele ei tohiks aga panna nii ema kui ka isa perekonnanime. Plaan oli ka keelustada eelnõuga kehtivat karistust kandvatel inimestel nimemuutmise.

Riigisekretär Taimar Peterkop nimetab otsust formaalsuseks, mis on uue valitsuse ametisse astumisel tavapärane ja see ei tähenda, et töö eelnõuga lõppenud oleks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.