"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Arkadi Popov: Ma usun, et piirangud töötavad ja nendest on abi (0)
03. veebruar 2021

"Ma usun, et need piirangud töötavad ja nendest on abi. Meil on stabiliseerunud olukord Eestis ja stabiliseerunud olukord on ka Tallinnas ja Harjumaal ning ka Ida-Virumaal, kus need piirangud olid kehtestatud juba varem, sisuliselt enne jõule," rääkis Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Arkadi Popov.

 

Kuigi inimesed on kogu  olukorrast väsinud, võib täheldada, et sellegipoolest ei anta veel alla ning järgitakse täie tõsidusega ettenähtud meetmeid. Jälgisime kaubanduskeskuse külastajaid ning saab tõdeda, et pea iga teine klient kandis seal maski. 

“Tundub, et kohalikud ikka kannavad, aga turistid ei taha väga kanda,” rääkis üks kaubanduskeskuse külastaja.

Toitlustuskohad võivad nüüd avatud olla kella 21ni. Ruumi maksimaalne täitumus tohib olla kuni 50 protsenti.   Sama kehtib ka meelelahutusasutuste puhul. Hariduse, spordi, huvitegevuse ja täiendkoolituste puhul tohib madala riskiga tegevusi  läbi viia 10+1 rühmas. Välitingimustes tõsteti  grupipiirangu arvu seniselt 25-lt 50-le.

Tänavaküsitlustes selgus, et inimesed leiavad, et piirangud on vajalikud ning  võiksid mõnda aega edasi kesta. “Ega see haigus pole ju kuhugile kadunud,” tõdes Eneli.

Kuigi statistika näitab, et kõige sagedasemad on töökohakolded, ei saa selle  põhjal  järeldada, et nakatumise tõenäosus on seal suurem, kuna üle Eesti on viiruse levik intensiivne ja selle võib saada ükskõik kust.

“Meie näeme, et need patsiendid, kes  vajavad haigla ravi, tulevad tegelikult ka peale perekondlikku kontakti sageli. See on meie jaoks üks tüüpiline koht, kuid lisaks tuleb neid mõningatel juhtudel ikkagi ka hoolekande asutustest,” lisas Popov.

Tänase seisuga on Harjumaal vaktsineeritud ühe doosiga 5841 inimest, kaks doosi on saanud 4671 inimest. Koostöös haiglate persinaliga on alustatud ka hambaarstide ja tagasihoidlikult on  ka riskigruppide vaktsineerimisega.

“Esimene lootuskiir on kindlasti see, et inimesed kes on kaks doosi saanud, nendel on vähem piiranguid.  Ja neile ei laiene teatud karantiini tingimused. See on motiveeriv faktor neile, kes end vaktsineerima peaks,” ütles Popov.

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.