"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Teatrihariduspäev otsis teed noorte inimeste juurde (0)
03. veebruar 2021

"Me tihti ei küsigi noorelt inimeselt, mis sind praegu huvitab. Me eeldame, et paneme laheda kapuutsiga pusa selga ja teeme räppmuusikat ja see neile kindlasti meeldib, aga võib-olla tegelevad nad hoopis teistsuguste küsimustega. Näiteks, kuidas parandada murtud südant. Ehk peaksime noortelt otse küsima, mis teemadel nad tahaksid mõelda ja rääkida," ütles lavastaja Mari-Liis Lill.

Tallinna õpetajad,  mitmed Eesti lavastajad ning näitlejad kogunesid Eesti Noorsooteatrisse, et üheskoos arutada, kuidas mõjutab teater noore inimese isiksust.

Kui tihti üldse noored teatris käivad ja kas teatri külastamine on kujunenud nende harjumuseks.

„Kui me räägime tavapärasest külastatavusest, kui viiruse levik meid ei mõjuta, siis on meie vaatajanumbrid väga head. Iseasi on see, kuhu kaovad või kuhu läheb noore inimese huvi, kui ta on iseseisvunud, kui ta on vanuses 13-17,” sõnas lavastaja Leino Rei.

Eile toimunud teatrihariduspäeval oli viiruse leviku tõttu osalejaid kordades vähem kui on olnud varasematel aastatel. See-eest oli kogu programm vaadatav ka veebis ning järelvaadatav aadressil https://elisastage.ee/landing/bc/N6Z2lROmwH/Oar92AH_hWL.

Kas praeguses olukorras võib oodata, et ka teatrietendused kolivad veebi?

“See ei oleks teater. See on kahjuks armetu aseaine,” ütles Eesti Noorsooteatri kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.