"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eesti Post annab sõbrapäeva kirjade tarbeks välja südamekujulise postmargi (0)
04. veebruar 2021

Täna ilmub sõbrapäeva postmark, mis on tähtpäevale omaselt südamekujuline ja roosiline. Kümme päeva enne sõbrapäeva ilmuv mark sobib ideaalselt kaunistama sõbrapäeva kirju ja kaarte. 

Erikujulise margi on kujundanud kunstnik Indrek Ilves ning margiga koos ilmub traditsiooniliselt ka esimese päeva ümbrik (FDC) ja infokaart, mis on kõik müügil Omniva e-poes. Sõbrapäeva margi tiraaž on 70 000 ning see trükiti trükikojas Vaba Maa. Sõbrapäeva postmargi norminaal on 0,90€ ehk Eestisisese lihtkirja tariif. COVID-19 leviku tõttu ei ole postkontoris kasutusel esimese päeva templit.
 
Sõbrapäeva margi kujunduses on kasutatud punaseid roose, mis viitavad kirja saatmisele kui kauaaegsele viisile endale kalleid inimesi meeles pidada. Juba Vana Kreeka mütoloogias peeti roose ilu ja armastuse sümboliteks. Seetõttu on tegu ühtede populaarseimate lilledega, mida kallitele inimestele sõbrapäevaks kingitakse. Lisaks lilledele on postmargil tekst “Parimad soovid!”.
 
Tänu oma kujundusele saab antud marki kasutada ka teistel tähtpäevadel, mil enda jaoks armsaid inimesi kaardi või kirjaga meeles peame. Lisaks sõbrapäevale (14. veebruar) on aastas selliseid tähtpäevi mitu – emadepäev (9. mai), vanavanemate päev (12. september) ja isadepäev (14. november), kuid mark sobib hästi kaardile ka muude õnnitluste puhul.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.