"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Laanet: Narva on riigikaitse seisukohalt märgilise tähtsusega (1)
04. veebruar 2021
Mats Õun

„Kaitseliidu osa riigikaitse ja iseseisva kaitsevõime tugevdamisel on keskne. Külastades Ida- ja Lääne-Virus asuvaid väeosi ja Kaitseliidu malevkondi ma näen, kui pühendunud riigikaitsele on meie kaitseväelased ja kaitseliitlased,“ sõnas kaitseminister Laanet.

Kaitseminister Kalle Laanet külastas kolmapäeval Ida-Virumaa visiidi käigus Narvat, kus ta tutvus Kaitseliidu Narva malevkonnaga ja kohtus linnapea Katri Raikiga ning abilinnapea Sergei Gorlatšiga.

Laanet väisas ka Narva malevkonda, kus ta sai ülevaate malevkonna tegevustest. Muuhulgas jagasid kaitseliitlased kogemusi, mis saadi läinud kevadel Covid-19 pandeemia alguses, kui kaitseliitlased abistasid politsei- ja piirivalveametit idapiiril patrullimisega ja piirkonna elanikele pandeemia kohta käitumisjuhiste jagamisega.

Kohtumisel Narva linnapea Katri Raikiga leiti, et Narva kui NATO piirilinn on märgiline ka riigikaitse seisukohalt.

„Eesti algab Narvast! Tähtis on, et leiame võimalusi riigikaitset narvakatele lähemale tuua. Alates sellest, et julgustada noori koolis võtma riigikaitseõpetust ja lõpetades karjäärivõimaluste tutvustamisega kaitseväes,“ märkis Laanet.

Kaitseminister Laanetit saatis visiidil riigilaitsekomisjoni liige Johannes Kert. “Riigikaitse valdkonnas tuleb suhtuda mõistesse koostöö religioosselt,” ütles ta.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

vaid massinast
4. veebr. 2021 10:46
Rammus sovetipaneel vajab vaid massinast elik jahvatusmassinas käima Narvas ja Ida-Virus. Päramine aeg on asuda rajama Rohelist Idavalli vastu Mordori elik kõik metsa istutama kümned ja kümned kilomeetrid puutumatut ürgmetsa vastu Idapiiri. Roheline Eesti ja Roheline Euroopa. Massinast seega rohkem massinast Naroovas.