"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Täna õhtul Kanal 11-s Neeme Raud "Siin Tallinnast": Eestis valitsuse kukkumiseni viinud Porto Franco kaasus – kas linn peab kinnisvaraarendajalt nõudma rohkem? (0)
04. veebruar 2021

Kanal 11 saates "Siin Tallinn" algusega täna kell 21.30 uurib saatejuht Neeme Raud Eestis valitsuse kukkumiseni viinud Porto Franco kaasust – mis reaalselt kohapeal, ehitusplatsil toimub? Kas linnalt taheti althõlma ja allpool turuhinda osta avaliku ruumi kasutamise õigusi? Mis on servituud? Millised on linna ja kinnisvara arendajate suhted? Palume asjad lahti seletada abilinnapeal Andrei Novikovil. 

Lisaks  vaatame millised hakkavad olema linna ja arendaja suhted/kokkupuutepunktid uue suurobjektil, Kaubamaja ümberehitusel. Stuudios on Kaubamaja juht Erkki Laugus.

Kuigi Euroopa ja euro-tsoon on majandusteadlaste sõnul uue majandussurutise äärel, on firmasid, kus on käib jätkuvalt tihe töö. Konkreetne näide: Tallinna merevärav, Tallinna sadam. Kaubavoogude liikumine jätkub. Sadam ise kasutab koroonaaega jõulisteks arendusprojektideks: valmimas on uus kruiisiterminaal, mis turismi taastudes, lubab Tallinnal paremini vastu võtta veelgi rohkem turiste; oluliselt räägib sadam kaasa ja mängib rolli ka Tallinna kesklinna mereäärse piirkonna väljaarendamisel. Äriettevõttena on sadam pidanud sõna ka aktsionäride ees, makstes mullu eriolukorrale vaatamata ka dividende. Tallinna sadamal läheb seega – hästi? Küsime stuudios sadama juhilt Valdo Kalmilt. 

Kas ka arhitektuuris vastab tõele tõdemus, et noored on ilmtingimata radikaalid? Kas noored arhitektid sooviksid sajandite vanusesse Tallinna rajada midagi enneolematut? Millised on arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ilmas õhusolevad trendid, millega ka Tallinnas peab arvestama? Uue põlvkonna nägemust Tallinna tulevikust näeb arhitektuurimuuseumis väljasoleval näitusel “Lõpetamata linn. Tallinna linnaehituslikud visioonid.“ Stuudios selgitab linnaehituse tulevikku arhitekt Johan Tali. 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.