"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Uuskasutuskeskus avab oma 15. kaupluse (0)
04. veebruar 2021
Albert Truuväärt

Üle Eesti tegutsev Uuskasutuskeskus avab 8. veebruaril kell 10 Tallinnas Sõpruse puiesteel oma 15. kaupluse.

Uus kauplus toob uuskasutamise ennekõike Mustamäe ja Nõmme elanikele lähemale. Samas meelitab avar ja heleda sisustustega pood, kus on esindatud kõik tootekategooriad, kohale ka kaugemalt tulijaid, loodab Uuskasutuskeskus. 

Uuskasutuskeskusest leiab teise ringi rõivaid ja jalatseid tervele perele, sekka mänguasju, raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, tehnikat ja kodukaupu. Tänu suurele pinnale on Sõpruse puiestee kaupluses ka mööblit ja kodusisustust.

“Uus kauplus on üks avaramaid, pakkudes meeldivat ostukeskkonda mitte üksnes meie püsiklientidele, vaid samuti neile, kes on Uuskasutuskeskuse külastust seni erinevatel põhjustel edasi lükanud. Tulek uude kauplusse on mugav, sest vahetus läheduses on bussipeatus ja kaupluse ees saab tasuta parkida,” rääkis Uuskasutuskeskuse tegevjuht Diana Paakspuu.

Uuskasutuskeskus kogub teise ringi asju annetustena Eesti inimestelt ning suunab heas korras asjad pärast sorteerimist uuesti ringlusse. Osa asju läheb koostööpartnerite kaudu abivajajatele, suurem osa aga müüki. Isemajandava mittetulundusühinguna katab Uuskasutuskeskus annetuste müüki panekuga poodide tegevuskulud ja laienemise üle Eesti. Uuskasutuskeskusel on poed Tallinnas, Tartus, Paides, Pärnus, Jõhvis, Narvas ja Võrus. Kevadel ootab avamist veel üks kauplus väljaspool Tallinna.

Uuskasutuskeskus on 2004. aastal alguse saanud mittetulundusühing, mille eesmärk on teha uuskasutus kõikidele Eesti inimestele kättesaadavaks. Uuskasutuskeskus tegeleb uuskasutuse edendamisega peamiselt kahel viisil, suunates puhtad ja kasutuskõlblikud asjad uuesti ringlusesse ning otsides võimalusi, kuidas vanadele asjadele uus elu anda. Teiste seas teeb Uuskasutuskeskus tihedalt koostööd õpilasfirmade, kunstitudengite, käsitööhuviliste ning filmi- ja teatritegijatega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.