"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Hooletud juhid sõidavad aastas maha sadu liiklusmärke (0)
04. veebruar 2021

"Kui kahju on põhjustatud sõiduki poolt, mida ei ole tuvastatud siis see tähendab, et linn maksab ka omavastutust. Tuleb ka tunnistada, et väga paljud sellised juhtumid me tuvastame, sest Tallinnas on väga palju kaameraid. Sellisel juhul muidugi kogu vastutus langeb kahju põhjustajale ja siin Liikluskindlustusfond abiks ei ole ja põhjustaja maksab kõik kahjud ise" rääkis Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Uurisime inimestelt, kuidas nad käituksid, kui kogemata sõidaksid vastu liiklusmärki. Kauri arvas, et: “Tuleb teatada sellest kui niisugune asi juhtub. Minu meelest vastutab liikluskorraldusvahendite korras oleku eest “Signaal”.”

Ka Urmas käituks kuulekalt. “No ise vist parandama ei hakkaks, läheks keeruliseks. Teatada tuleb vist linnavalitsusse, aga ära sõita oleks küll mühaklik,” arvas Urmas.

Kolmandana kohatud Andre ütles, et: “Ma ei ole kunagi sellises situatsioonis olnud, kuid tuleksin autost välja, hindaksin kahju ja helistaksin Kommunaalametisse.”

Linnale kuuluvad liikluskorraldusvahendid õnnetusjuhtumite vastu kindlustatud ei ole, sest liikluskindlustuse seaduse järgi hüvitatakse liiklusõnnetuse tagajärjel tekkinud kahjud õnnetuse põhjustaja kindlustusseltsi poolt. Ent palju on tulnud neil juhtidel linnale raha välja käia, kes sündmuspaigalt lahkusid

“Suuremad kahjud, mis on liiklusõnnetuste kohta Tallinnas olnud  40 000 kuni 50  000 eurot õnnetuse kohta, pidades silmas üksnes siis fooriseadmeid, aga kui räägime ka isikukahjust, kui sõiduk lahkub õnnetuse järgi sündmuskohalt, siis need kulud võivad olla tunduvalt suuremad, nii et see on kindlasti mõttekoht,” selgitas Tallinna Transpordiameti juhataja asetäitja Talvo Rüütelmaa

Tallinna lepingupartner AS Signaal on asutus, mis liikluskorraldusvahendite korrashoiu ja vahetamisega tegeleb ja olenemata aastaajast tööd neil jagub.

“Avarii järgseid olukordi on aastaaegadest lähtudes talvel 40 kuni 50 ja suvel ehk 20 kuni 30. Vandaalidega tuleb meil samuti kokkupuutuda, just grafiti sodijatega. Seda, et keegi läheb liiklusmärki kõveraks väänama, seda juhtub väga harva, põhiliselt peame märke grafitist puhastama,” ütles AS Signaal juhatuse esimees Mehis Pass

Olenevalt liikluskorraldusvahendi keerukusest võib selle remondi peale kuluda 100 eurost kuni 25 000 euroni, sest lisaks vahendile endale tuleb sisse arvestada ka keerulised kaevetööd ja remondile kuluv aeg.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.