"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Tallinn ennetab toetustega inimeste vaesumist (0)
04. veebruar 2021

Iga supiköögi külaline saab kaasa pool liitrit selleks päevaks keedetud leent. Supid vahelduvad, sest nii saavad kõik ka oma lemmikut süüa.

Tallinnas on möödunud aastaga peaaegu kahekordistunud sissetulekust sõltuvad toetused. Viirus on murdnud lisaks paljude tervisele ka majanduslikku toimetulekut.

Aleksei, kes Punase Risti Tallinna Seltsis käib oma igapäevast suppi vastu võtmas, kiidab väga siinset kokka. Ta ise vajab abi tervisehäda tõttu. Mehel on töövõimetus, aga neljasaja eurose pensioniga on võimatu ära elada. “Pensioni jagub täpselt kaheks nädalaks. Supiköök on mulle päästerõngaks,” kinnitas Aleksei häbenemata. 

Iga supiköögi külaline saab kaasa pool liitrit selleks päevaks keedetud leent. Supid vahelduvad, sest nii saavad kõik ka oma lemmikut süüa.

Supiköögi kokk Natalja ütles, et maitsed on inimestel erinevad. Kellele maitseb hapukapsasupp, kellele makaronisupp, aga mõnele hoopis seljanka. “Igal tööpäeval jagame välja 140 portsjonit värsket kohapeal keedetud suppi ja menüü on iga päev erinev. Supi saajad tulevad kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonna kaudu. Sealt antakse igaühele kuupäevalised talongid – nii on kokal lihtsam jagada ning juhuslikke inimesi siia ei satu,” selgitas supijagamise korda Punase Risti Tallinna Seltsi aseesimees Peeter Lepp.

Tallinna sotsiaalhoolekande kaudu on võimalik taotleda 17 erinevat toetust. Näiteks makstakse sünnitoetust, pensionilisa, toimetulekutoetust ning sissetulekust sõltuvaid toetusi. Selle viimase taotlejate arv on viimase aastaga järsult kasvanud. Varem oli selle abi saajaid 7000, eelmise aastaga kasvas see arv üle 12 tuhande. Toidupangast abi saajate hulk on selle ajaga suisa kahekordistunud. 

“Kui me räägime peredest, kus on üks vanem või mõlemad jäänud tööta, siis peamiselt neist koosnebki see abisaajate hulk. Nemad saavad linnaosade kaudu vajalikku abi. Linna eesmärk on ennetada seda, et inimene vajub vaesusesse – selleks ongi need toetused välja töötatud,” ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.