"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Anne Veski: meil Haaberstis on väga viisakas lumesahk! (0)
05. veebruar 2021
Albert Truuväärt

"Meil käib lumesahk iga päev ja ta on meil väga viisakas," rääkis Haabersti elav lauljanna Anne Veski, et sahk üritab lund mitte kõnniteele lükata ning selle osa, mida majaomanikud koristama peavad, koristavad tema kandis inimesed kõik ise ära. Kalamajas elav lauljanna Nele-Liis Vaiksoo aga tõdes, et on nii hästi puhastatuid teid kui läbimatuid lõike.

Tänavune talv on üle pika aja jälle lumerohke. Leidub nii neid, kes lumest rõõmu tunnevad kui ka neid, kelle jaoks tähendab lumerohkus piiratud liikumisvõimalusi. Kalamajas elava lauljanna Nele-Liis Vaiksoo sõnul leidub seal piirkonnas nii väga hästi puhastatud teid kui ka selliseid teelõike, kust on vankriga keeruline läbi minna.

Kalamaja kitsaste tänavate läbimine on keerulisem

“Tänavate olukord on nii ja naa, juba tean, kust saan lapsevankriga läbi ja kust ei saa. Kohati on väga hästi puhastatud teed ja kohati on täiesti läbimatud. Mul on oma väljakujunenud trajektoor, mille kohta tean, et saan kindlasti vankriga läbi,” sõnas Vaiksoo. 

Lauljanna sõnul on kindlasti toredam neil, kes liiguvad kelguga, vankriga aga võib vahel keeruline olla. “Vahel, kui on mõni sober või sõbranna kaasas, siis on ette tulnud, et peame kahekesi vankrit vedima, et läbi lume saada,” sõnas ta, kuid lisas, et on sitke naine ja kergelt alla ei anna. “Mulle meeldib, et lumi on maas, sellest on palju rõõmu ja ilu!”

Lauljanna Anne Veski on aga Haabersti linnaosaelanikuna sealse lumekoristusega rahul. “Kuna mina õnneks ei ela Tallinnas kusagil kitsal tänaval, kus sahk lükkab kogu lume kõnniteele, kust inimesed selle tagasi lükkavad, siis mina olen väga rahul. Meil käib lumesahk iga päev ja ta on meil väga viisakas,” rääkis Veski, et sahk üritab lund mitte kõnniteele lükata ning selle osa, mida majaomanikud koristama peavad, koristavad tema kandis inimesed kõik ise ära.

Edda Paukson: koolilapsed võiksid lund rookida!

Kristiines elav astroloog Edda Paukson on samuti positiivselt meelestatud. Tema sõnul ei ole midagi imestada, et talvel sajab lund ja on külm – sellised peaksidki talved olema. Lume koristamist peab ta lõbusaks tööks. “Imestan, et inimesed ise kasvõi spordi mõttes ei ole nõus lumelabidat kätte võtma – ilmad on ju nii ilusad! 12-13-aastastele oleks see spordi eest niivõrd hea tegevus,” sõnas ta.

Kristiines on lume lükkamine astroloogi hinnangul küllaltki tihe, selge on aga ka see, et vallid jäävad. “Nendega peavad majaomanikud kuidagi hakkama saama. Vanemad inimesed, kellel on raske liikuda, peavad sellega lihtsalt arvestama,” lisas ta.

Paukson meenutas, et omal ajal jäi ta lapsevankriga lumme kinni, kuid see pole veel põhjus abilinnapea tagasiastumiseks. “Aga talv on meeletult tore ja ilus!” ütles ta.

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.