"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Suurim nõudlus on lasteaiakohtade järele Kadriorus ja Kalamajas (0)
05. veebruar 2021
Albert Truuväärt/ Foto on illustreeriv

"Koha ootele on jäänud eelkõige need lapsed, kellele on vaba kohta pakutud, kuid see ei olnud lapse perekonnale sobiv ja seega on laps jäänud sobiva koha ootuses järjekorda edasi," sõnas Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.

Tallinnas on jätkuvalt suurim nõudlus lasteaiakohtade järele Kesklinnas Kadrioru ja Põhja-Tallinnas Kalamaja piirkonnas, kus nõudlus ületab pakutavate kohtade arvu, vahendas ERR-i uudisteportaal.
 
Pajula märkis rahandusministeeriumile saadetud ülevaates, et kui Kadriorus ja Kalamajas on lasteaiakohti puudu, siis Mustamäe ja Lasnamäe eesti õppekeelega lasteaedades on kohti enam kui kohasoovijaid, samal ajal on Nõmme, Kristiine ja Pirita linnaosades nõudlus ja kohtade arv tasakaalus.
 
“Haabersti linnaossa lisandus Tallinna Lasteaed Naksitrallid, mis alustab laste vastuvõttu 15. veebruarist 2021. Lasteaias on kavas avada 14 rühma kuni 260 lapsele, sealhulgas rühmad erivajadustega lastele,” märkis Pajula.
 
Tallinnas oli 30. oktoobri 2020 seisuga lasteaiakoha ootel 876 last vanuses 1,5-2 aastat, kes soovisid kohta 2020/2021 õppeaastal.
 
“Koha ootele on jäänud eelkõige need lapsed, kellele on vaba kohta pakutud, kuid see ei olnud lapse perekonnale sobiv ja seega on laps jäänud sobiva koha ootuses järjekorda edasi. Suur hulk on ka neid lapsevanemaid, kes soovivad lasteaiakohta kindlasse lasteaeda ja otsustavad sellel põhjusel teiste lasteaedade kohapakkumised tagasi lükata,” lisas Pajula, et samas on Tallinna munitsipaallasteaedades jätkuvalt umbes 350 vaba lasteaiakohta, mida on võimalik soovijatele koheselt pakkuda.
Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.