"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TALV TALLINNAS: ilm läheb külmaks! (0)
05. veebruar 2021
Rene Suurkaev

Tänasest alustab Pealinn mupo ilmaprognoosi tutvustamisega — ennustajaks mupo oma kõrgharidusega ilmatark Triin Uudeväli. Tema sõnul on järgmise nädala lõpus oodata suurt külmalainet. Vaadakem, kas prognoos läheb täppi või mitte.

Jugavool on end keeranud nii, et järgmisel nädalal näitab talv oma tõelist palet. Skandinaavia kohale sätib end kõrgrõhkkond, mis aitab kaasa sellele, et  ida-kirde suunast tuleb meile arktilist kuiva külma, erilist ebameeldivust annab juurde ka väike tuul.

Tuulekülm on oluliselt madalam kui me termomeetrilt võime näha ja  see näpistab eriti valusalt. Nagu ikka, ida poolt tuleb meile talvel karmi külma ja suvel leitsakut, kui õhuvoolud on soodsad. Lumesadu, nagu  mööduval nädalal oli, me ei saa. Kuid kindlasti on osalist pilvkatet, mis ei lase temperatuuril nii madalale laskuda kui selge taeva korral. Seega — kus selginemisi rohkem, sel  on ka külm karmim. Ei ole välistatud lausa 25 miinuskraadi ja seda just kolmapäeva-neljapäeva öösel ning ega ka päeval erilist sooja saa. Kraadiklaas jääb ümber miinus 15 kraadi  kõikuma, mis paneb lume mõnusalt krudisema. 

Loomulikult on rannikul natuke soojem, sest mere pealt tuleb ikka mahedamat õhku. Rannikualadel võib ka kerget lund tulla, kuid sellist mereefektilist lumesadu, nagu oli selle nädala teisipäeval, ei tule. Nädala lõpu poole läheb küll veidi soojemaks, kuna õhuvoolud muutuvad, kuid miinuskraadid ei kao kuhugi. Seega mütsid pähe, kindad kätte ning kellel võimalus kindlasti nautida seda meie jaoks juba haruldast talveilma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.