"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TTJA: Eesti reisiettevõtetelt on turvaline pileteid osta (0)
05. veebruar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Tühistatud lennupileti maksumus tuleks lennuvedajal reisijale tagastada seitsme päevaga ja selle nimel käib lennuvedajatel ka usin töö, kuid palume siiski tarbijate mõistvat suhtumist tagasimakse mõningase viibimise osas," teatas TTJA.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) täpsustas reedel neljapäevases “Aktuaalses kaameras” antud kommentaari lennupiletite teemal ja kinnitas, et kõige turvalisem on osta pileteid Eestis registreeritud reisiettevõtjatelt või otse lennufirmadelt, vahendas BNS. 

Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) kirjutas avalikus pöördumises TTJA peadirektori Kaur Kajaki poole, et on nördinud ameti tarbimiskeskkonna osakonna juhataja Jaana Taela väljaöeldud soovitusest. Nimelt soovitas Tael osta lennupileteid otse lennuvedajatelt ning mitte kasutada vahendajaid.

“Jaana Tael mainis, et suurima probleemi ees on need inimesed, kes on lennupiletid soetanud vahendusportaalidest, kuid ei täpsustanud, et lennupileteid saab osta ka reisiettevõtetest,” märkis liit ja lisas, et käsitleb väljaütlemist otsese sekkumisena turukonkurentsi ning Eestis registreeritud reisiettevõtete kui ebausaldusväärsete vahendajate seadmisena ülikeerulisse olukorda.

TTJA täpsustas reedel, et internetipõhistest piletivahendusportaalidest lennupileti ostnud tarbijad võivad piletiraha tagastust oodata kauem kui need, kes lennupileti ostnud otse vedajalt või mõnelt reisibüroolt.

“Leidus internetiportaale, kes eemaldasid oma veebilehelt kõik kontaktandmed või ei olnud nendega varasemate kontaktide kaudu võimalik enam ühendust saada. Seetõttu paneme tarbijatele südamele, et nad enne lennupileti ostmist uuriksid ka vahendaja tausta,” märkis amet.

TTJA hinnangul võib vaid internetis toimetava tundmatu taustaga ettevõttega probleemide korral olla palju raskem ühendust saada, kui näiteks kõrvaltänavas tegutseva reisibürooga, kelle teenuseid juba aastaid tarbitud. Niisiis on ameti kinnitusel turvalisem osta pileteid Eestis registreeritud reisiettevõtjatelt või otse lennufirmadelt.

“Tühistatud lennupileti maksumus tuleks lennuvedajal reisijale tagastada seitsme päevaga ja selle nimel käib lennuvedajatel ka usin töö, kuid palume siiski tarbijate mõistvat suhtumist tagasimakse mõningase viibimise osas,” teatas TTJA.

Reisiplaane tehes soovitab amet kindlasti kaaluda reisikindlustuse soetamist. “Turul on saada erineva kaitse ulatusega reisikindlustusi, sealhulgas selliseid, mis hõlmavad ka vabatahtlikku reisist loobumise riski. Arvestades kiiresti muutuvaid olusid, siis on mõistlik valida võimalikult suurt hulka juhtumeid kattev reisikindlustus,” nentis amet.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.