"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kahes liiklusõnnetuses sai viga kolm inimest (0)
07. veebruar 2021
Ilja Matusihis

Teedel ja tänavatel juhtus laupäeval kaks tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga kolm inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 29 joobes juhti.

Esimene õnnetus juhtus kella 11.30 ajal Tallinnas Pärnamäe teel surnuaia lillelettide juures, kus 27-aastane naine sõitis Lexus CT200H-ga ülekäigurajal otsa 30-aastasele mehele. Kiirabi viis jalakäija Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 13.32 ajal Rapla vallas Rapla–Varbola maantee 8. kilomeetril, kus 41-aastane mees sõitis Land Roveriga ristmikul otsa Volkswagen Jettale, mida juhtis 35-aastane mees ja millel oli sõidueesõigus. Kiirabi viis nii Volkswageni juhi kui ka kaasreisijana autos viibinud 34-aastase naise Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Tabatud juhtidest joobes kahel lasub narkouimas sõitmise kahtlus, ülejäänud 27 olid aga rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.