"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kaks korda koroonat põdenud naine: sümptomid olid täiesti erinevad (1)
07. veebruar 2021
Rene Suurkaev

Tallinlanna Katrin on Eestis üks väheseid, kes on koroonat põdenud kaks korda, kusjuures tema kogemuse kohaselt oli märtsi alguses ja novembri keskel põetud tõve puhul tegu otsekui kahe erineva haigusega.

“See algas tegelikult selliselt, et õhtul tulid väga tugevad kõhuvalud, ma reaalselt olin põrandal pikali krampides,” kirjeldas Katrin ERR-ile.

Tugevad kõhuvalud kestsid mitu nädalat ja esialgu ei osanud ka perearst koroonat kahtlustada. Pool aastat hiljem nakatus ta uuesti, aga seekord oli tal kõik klassikalised koroonasümptomid kõrge palavik, maitsemeele kadu, peavalu.

“Siiani on öeldud, et keegi väga täpselt ei tea, kas tõesti novembri, märtsi vahel need antikehad kadusid või on mitu erinevat viiruse genotüüpi, millesse ma nakatusin, kuna need sümptomid olid nii drastiliselt erinevad,” rääkis Katrin.

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on koroona korduv põdemine võimalik, kuid neid juhuseid ei ole palju.

“Esimene nakatumine on üldjuhul raskema kuluga ja siis see korduv nakatumine kolme, nelja, viie kuu pärast on kergem vorm. Nagu me teame kergete vormide puhul inimesed ei pruugi märgata et nakatusid, ei kahtlusta enam seda viirust, neil ei teki sümptomeid,” rääkis Härma.

Kuigi värskemad teadusandmed näitavad, et läbipõdemine võib anda immuunsuse kaheksaks kuuks, lähtutakse Eestis hetkel teadmisest, et immuunsus kestab pool aastat. Tartu Ülikooli professori Irja Lutsari sõnul püsivad antikehad üle 80 protsendil viiruse läbipõdenutest.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

stiilinäitaja
7. veebr. 2021 10:47
https://www.nelli.ee/iisrael-kui-opikunaide