"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
LOOMAAIA UUDISED: Külmakraadid paksunahalisi ei morjenda (0)
07. veebruar 2021
Inari Leiman

Vaatamata lumerohkusele ja külmakraadidele sammuvad ka ninasarvikud ja elevandid kaks korda päevas õuejalutuskäikudele. Mõnikord vajavad nad küll vähest meelitamist, kuid värske õhk, uued lõhnad ja mõnusalt maitsev lumi muudavad õues oleku nauditavaks.

Lumevalgus on laotunud üle maa. Pehmet, kerget ja kohevat lund sajab aina juurde. Piisonite aediku kõrval piisoniplatsil on suurem nõlv juba kelgutajaid ootamas, võimalust mööda kerkivad künkad või lumelabürint ka tuulikuplatsile ja paksunahaliste maja ette.

Loomaaed kutsub end proovile panema ja lumest Eesti tänavuse aasta looma roti kuju meisterdama. Veebruari nädalavahetustel ja vabariigi aastapäeval on oodatud ka tänavatoiduautodega toitlustajad. Täpsemalt loomaaia kodulehel ja Facebookis.

Igirändurid jääkarud sumpavad mõnuga sügavas lumes. Pürgadel on seljad valged ja saba otsas lumepallid. Erksad sinilambad hoiavad möödujail tähelepanelikult silma peal. Muskusveised seisavad lumetuisus tihedalt külg külje kõrval, õhtupoolikuks aga on igaüks endale mõnusa lumelesila kaapinud. Isegi ronk Jaška harrastab vahetevahel kohevalt kerges lumes suplemist.

Lumise katuse all hämaraks muutunud aedikutes sihivad ümbrust kakkude valvsad silmad. Soe sulestik turris kükitab vaateklaasi ees otsekui oksast välja kasvanud händkakk. Kollaste silmadega lumekakk vaatab uudistajast järjekindlalt mööda ja avab siis korraga hääletult noka.

Hommikupoolikuti võib aedikulumel kohata ka karakale. Emane Barunka kasutab õueaega enamasti pikemalt ega tule vahel ka kutsumise peale kohe tuppa, seevastu isane Barak nuusib kiirelt aediku üle ja näub õige pea ukse all sisse laskmist.

Küünlapäeval, 2. veebruaril munes habekotkaemand esimese muna ja paar asus hoolega hauduma.

Ka noor hiid-merikotkapaar on pesale istunud. Kuna neil aga puudub pesakaamera, siis ei ole veel teada, kas pesas on muna või püüavad linnud kivi haududa nagu eelmisel aastal.

Troopikamajas laulavad pisikesed lehestikukonnad ja arenevad täht-samblikkonnade kullesed. Veeagaamide ja kiiverbasiliskide tuhmunud vaateklaas vahetatakse parema vastu välja.

Surikaadid ja pruun-harjasvöölased said siseruumi toodud suurest lumehunnikust otsida ja välja kaapida sinna peidetud maiuspalu – hiid-jahumardika tõuke.

Elevandipull Carli latris aga ripub uus suur rehv. Eelmisega oli ta nii hoogsalt ja suurt jõudu kasutades mänginud, et see ära lagunes.
Loomaaias jalutades on nüüd võimalik tutvuda vabaõhunäituse „Varastat

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.