"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Salme Kultuurikeskuse fassaadil avatakse foto- ja maalikunsti näitus (0)
07. veebruar 2021

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaiu sõnul täiendab omanäoline kunstiprojekt suurepäraselt Kalamaja loomingulist atmosfääri, tutvustades ühtlasi ka uuendatud Salme Kultuurikeskust. “Nii saab kultuuri nautida ka vabas õhus, mis on turvaline ja  inimestele kättesaadav,” ütles Järvelaid.

Esmaspäevast saab Tallinnas Salme Kultuurikeskuse fassaadil näha foto- ja maalikunsti. Igal nädalal saab tutvuda uue näitusega.

Kultuurikeskuse ette paigaldatud reklaamplakatitele otsustati anda suurem tähendus ning Salme pargi külastajatel on võimalik peatselt näha Eesti maalikunstnike ja fotograafide loomingut. Näituste sarja avab kunstnik Margus Tiitsmaa, kes on tuntud ka pseudonüümiga Sorge.

Igal nädalal on võimalik vaadata uut näitust. Hetkel on esimesteks nädalateks küll pind broneeritud, kuid oodatakse kindlasti ka uusi kunstnikke, kes sooviksid oma töid eksponeerida. Selleks tuleb võtta ühendust Salme Kultuurikeskusega läbi Facebooki või saates e-kirja info@salme.ee. „Kalamajas ja ka Põhja-Tallinnas tervikuna elab palju kultuuritaustaga inimesi, kelle hobiks on maalimine või fotokunst ja kuna Salme pargis on ka palju jalutajaid, siis miks mitte seda kunsti just seal eksponeerida,“ põhjendas Salme Kultuurikeskuse direktor Sten Svetljakov veidi tavapäratut näituste seeriat.

Kunstiteosed projitseeritakse kultuurikeskuse II korruse aknast projektoriga spetsiaalsele võrkkangale, mis on kinnitatud paraadtrepi sammaste vahele ning on nähtavad ainult pimedal ajal kuni 23.30. Kunsti eksponeerimine toimub seni kuni jätkub piisavalt pimedat aega ja huvilisi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.