"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Millal kuulus röntgeniaparaat ükskord tööle hakkab? (1)
08. veebruar 2021
Pixabay

Pärnu Postimehe teatel pole Eesti üks kuulsamaid perearste, Tõstamaal tegutsev Madis Veskimägi saanud siiamaani kasutada oma kallihinnalist röntgeniaparaati.

Ta soetas selle juba 2018. a, kui perearstikeskus kolis uutesse ruumidesse. Riigikogu sätestas koguni spetsiaalselt, et perearstid saaksid võimaluse ise vastava väljaõppe järel röntgeniaparaati käidelda. See hoiaks eriti maapiirkondades kokku üsna palju patsientide aega ja vaeva. Asi seisab aga ikka nagu kännu taga, sest Eesti radioloogiatehnikute ühing, kes peaks nüüd Veskimägile radioloogiatehniku kutse omandama, väidab, et Eesti seadused seda ikkagi ei võimaldavat. Juba aasta alguses teatas aga ERR, et Tõstamaa osavallakogu saatis Veskimägi võitlust toetava avalduse pea-, sotsiaal- ja riigihalduse ministrile. Kõige selle taustal tuleks järeldada, et seadusemuudatustega või seadusloomega peaks riigikogus jätkama. Tasub meenutada, et Veskimäe esimest seaduseparandust saatis jaanuaris 2019 harva nähtav poliitiline üksmeel – tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muudatuste poolt hääletas 70 saadikut.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vaatleja
11. veebr. 2021 23:23
Ega juba vanasti eestlastest ametnike kohta öeldud, et täidavad vene seadusi saksa täpsusega.