"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päevaga sai liikluses vigastada kaks inimest (0)
08. veebruar 2021

Pühapäev tõi kaasa kaks rasket liiklusõnnetust, milles said kokku vigastada kaks inimest. Politsei tabas möödunud ööpäeval liiklusest 17 joobes sõidukijuhti.

Esimene õnnetus juhtus kella 11.45 ajal Tallinnas Pärnu maantee ja Georg Otsa tänava ristmikul, kus 31-aastane naine ei andnud Audi Q7-ga teed peateel liikunud kiirabiautole Mercedes-Benz Sprinter, mida juhtis 37-aastane mees. Kiirabil põlesid vilkurid ning töötas erihelisignaal. Audis kaasreisijana viibinud 58-aastane naine sai kokkupõrkes vigastada ja ta toimetati Ida-Tallinna Keskhaiglasse.

Teine õnnetus juhtus kella 14.13 ajal Viljandis Tallinna maantee 31 maja juures fooriga reguleeritud ülekäigurajal, kus 30-aastane naine sõitis Audi Q7-ga keelava punase märgutule ajalvöötrajale, andmata teed lubava fooritulega teed ületanud 35-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Viljandi haiglasse.

Joobes juhtidest kaks olid esialgsetel andmetel uimasteid pruukinud ja 15 olid rooli istunud alkoholi tarvitamise tunnustega.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.